ΚΟΣΜΟΣ

Η επιστήμη έκανε το θαύμα της

Η επιστήμη έκανε το θαύμα της και ένας άντρας αφού αυτοπυροβολήθηκε, διεκδίκησε το πρόσωπο που του χάρισε ξανά το χαμόγελο στα χείλη

Όλα ξεκίνησαν το 1997, όταν ο 22χρονος τότε Richard Lee Norris, γύρισε αργά στο σπίτι του, μεθυσμένος και μάλωσε με τη μητέρα του. Πάνω στην έξαψη της στιγμής, άρπαξε ένα κυνηγετικό όπλο, το έστρεψε στο πρόσωπό του και είπε στη μητέρα του ότι θα αυτοπυροβοληθεί.



Το όπλο εκπυρσοκρότησε, σπάζοντας το κάτω μισό προσώπο του Norris. Ως εκ θαύματος, επέζησε, αλλά έχασε τη μύτη, το σαγόνι, τα δόντια και το μεγαλύτερο μέρος της γλώσσας του. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο GQ, υπήρχαν κομμάτια δέρματος, οστά και αίμα και στους τέσσερις τοίχους της κρεβατοκάμαράς του.



Από τότε πέρασε πολλά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Η θέλησή του για ζωή, η επιμονή του σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις και η τύχη του να τον χειρουργήσουν οι καλύτεροι γιατροί, του εξασφάλισαν μια αξιοπρεπή ζωή και ένα… εξώφυλλο στο GQ.



Παρόλο που το εν λόγω περιοδικό έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει αστέρες του Χόλιγουντ και του μόντελινγκ, έκανε την ανατροπή και στις σελίδες του φιλοξένησε αυτό το ιατρικό θαύμα, με το ονοματεπώνυμο Richard Lee Norris.



Από το 1997 και για μία δεκαετία ο άτυχος άντρας πέρασε τη ζωή του εσώκλειστος σε ένα σπίτι στο Hillsville της Βιρτζίνια, ενώ έβγαινε μόνο αργά τη νύχτα, για να κάνει τα ψώνια του. Μπήκε δεκάδες φορές στη διαδικασία να ξαπλώσει στο χειρουργικό κρεβάτι, ώστε να διορθώσει το παραμορφωμένο πρόσωπό του, αλλά οι συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις δεν μπόρεσαν παρά να αποκαταστήσουν μόνο ένα μικρό ποσοστό των ζημιών στο πρόσωπό του.



«Όταν ήμουν παραμορφωμένος, περπατούσα στο πεζοδρόμιο και έκπληκτος παρατηρούσα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έπεφταν πάνω σε τηλεφωνικούς στύλους ή κόντευαν να… σπάσουν το λαιμό τους, καθώς γύριζαν να με κοιτάξουν», είπε ο ίδιος στο GQ. «Τώρα», συνέχισε, «δεν μου δίνει κανείς προσοχή», συμπλήρωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact