ΥΓΕΙΑ

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν εμβόλιο για τον κοροναϊό – Αναπτύσσουν εμβόλιο και οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ, έχουν δημιουργήσει εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό, αλλά θα πρέπει να το τεστάρουν πρώτα πριν χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Όπως υποστηρίζει ο ειδικός καθηγητής λιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, Γουέν Κουόκ-γιουνγκ:

«Έχουμε ήδη παράγει το εμβόλιο, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να το τεστάρουμε σε ζώα», ανέφερε χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το πότε θα είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους.

Αλλά όπως είπε θα χρειαστούν μήνες για να τεσταριστεί το εμβόλιο σε ζώα και τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο κλινικών δοκιμών προτού είναι έτοιμο για χρήση.

Οι επιστήμονες τροποποίησαν ένα εμβόλιο γρίπης με επιφανειακό αντιγόνο του κοροναϊού, που σημαίνει ότι μπορεί να μπλοκάρει ιούς γρίπης, όπως είναι και ο νέος κοροναϊός.

Εάν το εμβόλιο τεσταριστεί επιτυχώς τότε ίσως να είναι η απάντηση στην ασθένεια που έχει μολύνει περισσότερους από 4.600 ανθρώπους παγκόσμια και έχει σκοτώσει περισσότερους από 100.

Στο Χονγκ Κονγκ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπάρχουν υποψίες για ακόμα 78.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα σε δημόσια νοσοκομεία 103 άνθρωποι.

Επίσης επιστήμονες τόσο από την Κίνα όσο και από τις ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένα εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό το συντομότερο δυνατόν.

Αναπτύσσουν εμβόλιο και οι ΗΠΑ

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ (NIH) άρχισαν να αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα, ένα έργο που θα διαρκέσει μήνες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υγείας.

«Αρχίσαμε ήδη την ανάπτυξη ενός εμβολίου στα NIH και μαζί με συνεργάτες», δήλωσε ο Άντονι Φόσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Ο Άντονι Φόσι συμφώνησε ότι είναι πιθανόν η επιδημία να υποχωρήσει προτού το εμβόλιο ετοιμαστεί, όπως συνέβη κατά την επιδημία του SARS (του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) το 2002-2003.

Θα χρειαστούν τρεις μήνες για να ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή Φάσης Ι, στη συνέχεια τρεις μήνες για να ληφθούν στοιχεία, προτού ενδεχομένως ξεκινήσει μια κλινική δομική Φάσης ΙΙ σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, είπε ο γιατρός.

Αλλά «προχωράμε σαν να πρέπει να αναπτύξουμε το εμβόλιο», είπε.

«Εξετάζουμε το χειρότερο από τα σενάρια, στην περίπτωση που αυτό γίνει μια μεγαλύτερη επιδημία».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact