ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρέφουν στη Μυτιλήνη οι μετανάστες – Οσοι δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα

Οι μετανάστες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια και επέστρεψαν στην Αθήνα φαίνεται να παίρνουν τον δρόμο του γυρισμού προς τη Μυτιλήνη.

Στόχος τους, αφού καταστρέψουν τα χαρτιά που ήδη έχουν λάβει μετά την αρχική τους καταγραφή στο hot spot της Μυτιλήνης, να επανακαταγραφούν ως πολίτες προερχόμενοι από χώρες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο δηλαδή ως Σύροι, Ιρακινοί ή Αφγανοί. Και έτσι να περάσουν τα σύνορα με τελικό προορισμό τους κάποια χώρα της βόρειας ή δυτικής Ευρώπης.

Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγουν αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Λέσβου που παρατηρούν το φαινόμενο της επιστροφής μεταναστών στη Μυτιλήνη με πλοία της γραμμής να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα σήμερα που όπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος με το πλοίο της γραμμής στη Μυτιλήνη ήρθαν από τον Πειραιά περισσότεροι από 50 μετανάστες». Μάλιστα επτά από αυτούς συνελήφθησαν αφού κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που τα είχαν αγοράσει έναντι 50 ευρώ το ένα από πωλητές τέτοιων πλαστών εγγράφων στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, έχουν μηδενιστεί σχεδόν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη βόρεια Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Αϊβατζίκ στην απέναντι Μικρασιατική ακτή και δεν επιτρέπουν την αναχώρηση. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση του κέντρου της αναχώρησης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Αλτίνοβα, νότια του Αϊβαλί και Μπαντεμπλί νότια του Δικελί απέναντι από την ανατολική ακτή της Λέσβου.

Έτσι, το κύριο σημείο αποβίβασης πλέον μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης από τη Θερμή στα βόρεια μέχρι και το αεροδρόμιο στα νότια της πόλης. Αλλά και στην ίδια την πόλη της Μυτιλήνης αποβιβάζονται πλέον μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα, στην περιοχή από τη Φυκιότρυπα μέχρι τα Μπλόκια δηλαδή στο χώρο της πόλης βόρεια του λιμανιού της, έφτασαν πέντε βάρκες με περισσότερους από 250 φυγάδες. Συνολικά σήμερα ο αριθμός των όσων έφτασαν στο νησί στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις ανατολικές του ακτές, από τις 9 το πρωί έφτασε τις 2.000. Στο σύνολο τους, μεταφέρθηκαν και καταγράφονται στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact