ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στα σχολεία από 1 Φεβρουαρίου

Στην επίσπευση επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων προχωρά η κυβέρνηση με δεδομένο οτι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο καθώς οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών ιδιαίτερα του Λυκείου είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «επόμενη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν”.

Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι η 1η Φεβρουαρίου, διότι απαιτείται και ενα περιθώριο μερικών ημερών, ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στα σχολεία τους για την δια ζώσης διδασκαλία.

Οι καθηγητές απο την πλευρά τους ζητούν πρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την επιστροφή στα σχολεία τόσο για τους ίδιους όσο και για τους μαθητές και κυρίως όσον αφορά στα τέστ covid,όσο και στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα.

Ποια είναι τα επόμενα μεγάλα ανοίγματα;

Το ενδιαφέρον όλων, τόσο της κυβέρνησης όσο και των πολιτών, στρέφεται στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης και στην εστίαση.
Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση για τα σχολεία θα ληφθεί όταν οι επιστήμονες θα έχουν στα χέρια τους τα επιδημιολογικά δεδομένα δύο εβδομάδων. Το πιθανότερο είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Η εστίαση θα ακολουθήσει, λογικά σε επόμενη ημερομηνία μέσα στον Φεβρουάριο. Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, συζητείται έντονα να ανοίξουν αρχικά μόνο οι εξωτερικοί χώροι, ενώ δεν συζητείται προς το παρόν άνοιγμα των μπαρ.

Βατόπουλος: Θα παραμείνει η απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα θα παραμείνει.

Σχετικά με την εστίαση είπε πως αργεί το άνοιγμα της και ότι αυτό θα το καθορίσει το πώς θα πάει η επιδημία και το λιανεμπόριο.

Παράλληλα, σημείωσε πως την Παρασκευή θα αποφασίσουν για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ανησυχία του για τις μετακινήσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα ενώ ανέφερε πως μπορεί να απελευθερωθεί άμεσα ψάρεμα και κυνήγι όμως δεν μπορεί να επιτραπεί ακόμα η μετακίνηση από νομό σε νομό

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact