ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος σε προσφυγικό καταυλισμό στη Συρία

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων 31 άμαχοι, από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε καμικάζι πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έφεραν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων της περιοχής Ράτζεμ αλ-Σαλίμπι στην επαρχία Χάσακα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό.

Ακολούθησαν μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) που μάχονται το ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, στον καταυλισμό βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που είχαν διαφύγει από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Έζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact