ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε Τουρκικούς στόχους στη Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες…

Η αντίσταση κατά την οικονομική και στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Σομαλία, που θέλει να την καταστήσει προτεκτοράτο, συνεχίζεται. Το ενδιαφέρον στοιχείο από αυτή την επίθεση είναι πως αποκαλύπτεται ότι τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εντός των τουρκικών εταιρειών που έχουν πάρει σκανδαλωδώς δημόσια έργα στην Σομαλία!

Μιλάμε για τουρκικές εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, που όμως ο Ερντογάν τις προστατεύει στέλνοντας τουρκικό στρατό στην χώρα, ως security ιδιωτικών εταιρειών! Τα γεγονότα αυτά έχουν εξοργίσει πολλούς Σομαλούς, που βλέπουν την Τουρκία όχι μόνο να ληστεύει το δημόσιο πλούτο της χώρας, αλλά ακόμα και να στρατολογεί Σομαλούς πολίτες για να τους χρησιμοποιεί στους επεκτατικούς πολέμους. Το αποτέλεσμα είναι να έχει ξεσπάσει κύμα βομβιστικών επιθέσεων κατά τουρκικών εταιρειών και τούρκων στρατιωτών.

Όπως είναι επόμενο, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών διαψεύδει τις αναφορές σομαλικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για τούρκους στρατιώτες και μιλά για νεκρούς τούρκους πολίτες!

Η ύπαρξη στρατιωτικής τουρκικής βάσης στην Σομαλία, είναι από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο που όμως τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το κρύβουν.

Η αντίσταση κατά την οικονομική και στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Σομαλία, που θέλει να την καταστήσει προτεκτοράτο, συνεχίζεται. Το ενδιαφέρον στοιχείο από αυτή την επίθεση είναι πως αποκαλύπτεται ότι τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εντός των τουρκικών εταιρειών που έχουν πάρει σκανδαλωδώς δημόσια έργα στην Σομαλία!
Επίθεση με βόμβα σε Τούρκους στρατιώτες στη Σομαλία που επιβεβαίωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ανακοίνωσε ότι 4 άτομα, 1 εκ των οποίων είναι πολιτης, σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον τουρκικής εταιρείας.

Οι πληροφορίες άλλων ΜΜΕ πάντως υποστηρίζουν ότι υπήρξε βομβιστική επίθεση σε Τούρκους στρατιώτες στο δρόμο μεταξύ της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και του Αφγκογιέ στη Σομαλία. Στις πρώτες πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η επίθεση, η οποία έκανε λογο για νεκρούς τούρκους στρατιώτες και πολλούς τραυματίες , πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Al-Shabaab συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα.

Διαρροές των επισήμων αρχών της Σομαλίας αμέσως μετά την επίθεση έκαναν λόγο για νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και πολλούς τραυματίες, επίσης Τούρκους στρατιώτες.

Τουρκικά μέσα αργότερα διέψευσαν την είδηση ​​ότι υπήρχε επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών στη Σομαλία και ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε από έναν εισβολέα μοτοσικλετιστή στο εργοτάξιο μιας τουρκικής εταιρείας που έκανε έργα οδοποιίας στην χώρα. Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, 5 Τούρκοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα. Είναι λογικό οι τούρκοι να προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειες στρατιωτών τους, ειδικά όμως να κρύψουν την παρουσία τούρκων στρατιωτών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων σε τρίτες χώρες!

Η αντίσταση στην τουρκική «εισβολή» στην Σομαλία
Υπήρξαν επιθέσεις σε τουρκικές εταιρείες που λειτουργούσαν στη Σομαλία και στο παρελθόν. Η τελευταία από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020.
Στην επίθεση με βόμβα στο εργοτάξιο μιας τουρκικής εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου Afgoye-Mogadishu στην πόλη Afgoye, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, σκοτώθηκαν 3 άτομα και τραυματίστηκαν 20 άτομα, 6 από τους οποίους Τούρκοι πολίτες.
Περίπου ένα μήνα πριν από αυτήν την επίθεση, στις 28 Δεκεμβρίου 2019, ένα όχημα με βόμβα κοντά στο τελωνειακό κέντρο στο Μογκαντίσου πυροδοτήθηκε κατά τη διέλευση ενός λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα 85 άτομα, 2 εκ των οποίων ήταν Τούρκοι να χάσουν την ζωη τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact