ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε Τουρκικούς στόχους στη Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες…

Η αντίσταση κατά την οικονομική και στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Σομαλία, που θέλει να την καταστήσει προτεκτοράτο, συνεχίζεται. Το ενδιαφέρον στοιχείο από αυτή την επίθεση είναι πως αποκαλύπτεται ότι τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εντός των τουρκικών εταιρειών που έχουν πάρει σκανδαλωδώς δημόσια έργα στην Σομαλία!

Μιλάμε για τουρκικές εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, που όμως ο Ερντογάν τις προστατεύει στέλνοντας τουρκικό στρατό στην χώρα, ως security ιδιωτικών εταιρειών! Τα γεγονότα αυτά έχουν εξοργίσει πολλούς Σομαλούς, που βλέπουν την Τουρκία όχι μόνο να ληστεύει το δημόσιο πλούτο της χώρας, αλλά ακόμα και να στρατολογεί Σομαλούς πολίτες για να τους χρησιμοποιεί στους επεκτατικούς πολέμους. Το αποτέλεσμα είναι να έχει ξεσπάσει κύμα βομβιστικών επιθέσεων κατά τουρκικών εταιρειών και τούρκων στρατιωτών.

Όπως είναι επόμενο, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών διαψεύδει τις αναφορές σομαλικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για τούρκους στρατιώτες και μιλά για νεκρούς τούρκους πολίτες!

Η ύπαρξη στρατιωτικής τουρκικής βάσης στην Σομαλία, είναι από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο που όμως τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης το κρύβουν.

Η αντίσταση κατά την οικονομική και στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Σομαλία, που θέλει να την καταστήσει προτεκτοράτο, συνεχίζεται. Το ενδιαφέρον στοιχείο από αυτή την επίθεση είναι πως αποκαλύπτεται ότι τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εντός των τουρκικών εταιρειών που έχουν πάρει σκανδαλωδώς δημόσια έργα στην Σομαλία!
Επίθεση με βόμβα σε Τούρκους στρατιώτες στη Σομαλία που επιβεβαίωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, όταν ανακοίνωσε ότι 4 άτομα, 1 εκ των οποίων είναι πολιτης, σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον τουρκικής εταιρείας.

Οι πληροφορίες άλλων ΜΜΕ πάντως υποστηρίζουν ότι υπήρξε βομβιστική επίθεση σε Τούρκους στρατιώτες στο δρόμο μεταξύ της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και του Αφγκογιέ στη Σομαλία. Στις πρώτες πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν, υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η επίθεση, η οποία έκανε λογο για νεκρούς τούρκους στρατιώτες και πολλούς τραυματίες , πραγματοποιήθηκε από την οργάνωση Al-Shabaab συνδεδεμένη με την Αλ Κάιντα.

Διαρροές των επισήμων αρχών της Σομαλίας αμέσως μετά την επίθεση έκαναν λόγο για νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και πολλούς τραυματίες, επίσης Τούρκους στρατιώτες.

Τουρκικά μέσα αργότερα διέψευσαν την είδηση ​​ότι υπήρχε επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτών στη Σομαλία και ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε από έναν εισβολέα μοτοσικλετιστή στο εργοτάξιο μιας τουρκικής εταιρείας που έκανε έργα οδοποιίας στην χώρα. Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, 5 Τούρκοι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από την τουρκική στρατιωτική βάση στη χώρα. Είναι λογικό οι τούρκοι να προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειες στρατιωτών τους, ειδικά όμως να κρύψουν την παρουσία τούρκων στρατιωτών σε εταιρείες τουρκικών συμφερόντων σε τρίτες χώρες!

Η αντίσταση στην τουρκική «εισβολή» στην Σομαλία
Υπήρξαν επιθέσεις σε τουρκικές εταιρείες που λειτουργούσαν στη Σομαλία και στο παρελθόν. Η τελευταία από αυτές τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2020.
Στην επίθεση με βόμβα στο εργοτάξιο μιας τουρκικής εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου Afgoye-Mogadishu στην πόλη Afgoye, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, σκοτώθηκαν 3 άτομα και τραυματίστηκαν 20 άτομα, 6 από τους οποίους Τούρκοι πολίτες.
Περίπου ένα μήνα πριν από αυτήν την επίθεση, στις 28 Δεκεμβρίου 2019, ένα όχημα με βόμβα κοντά στο τελωνειακό κέντρο στο Μογκαντίσου πυροδοτήθηκε κατά τη διέλευση ενός λεωφορείου που μετέφερε φοιτητές πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα 85 άτομα, 2 εκ των οποίων ήταν Τούρκοι να χάσουν την ζωη τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact