ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στην Κωνσταντοπούλου από την Ομοσπονδία Αστυνομικών: Εμφανίζει την αστυνομία ως εχθρό του λαού

Ολομέτωπη επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά την απίστευτη συμπεριφορά της απέναντι στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή.

«Είναι σαφές ότι με τέτοιες ενέργειες δεν υπηρετείται ο πρωταρχικός μας στόχος για τη βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών ούτε προωθείται η συμφιλίωση λαού και αστυνομίας, όταν εμφανίζεται η αστυνομία ως ‘εχθρός’ του, για διάφορους λόγους», λένε οι αστυνομικοί και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους από τη συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αίσθημα ευθύνης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια των Αστυνομικών της Χώρας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, χθες, από την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων σε ‘πηγαδάκι’, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων τάξης και ασφάλειας, όσο και ο επικεφαλής των μέτρων, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, στο κέντρο της Αθήνας, με αντανάκλαση στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Έλληνας αστυνομικός οφείλει να έχει μια ξεκάθαρη εντολή και μια σταθερή πολιτική κατεύθυνση όχι μόνο από την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, αλλά και από το σύνολο της Eλληνικής Πολιτείας, των Πολιτικών Κομμάτων πρωτίστως, προκειμένου να δύναται να δράσει στο πλαίσιο των νόμων, με σιγουριά και ασφάλεια. Τέτοια ζητήματα, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ξεκάθαρες αποφάσεις που θα διασφαλίζουν όχι μόνο τον πολίτη, αλλά και τον ίδιο τον αστυνομικό κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Η Πρόεδρος της Βουλής, όφειλε, ως εκ της θέσεώς της, να διαφυλάξει τόσο τον πολιτειακό θεσμό που υπηρετεί, όσο και τον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς, πρώτιστο μέλημα κάθε δημοκρατικής πολιτείας, είναι η προαγωγή των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών, μέσω των οποίων εδραιώνεται η κοινωνική αποδοχή της Αστυνομίας.

Είναι σαφές ότι με τέτοιες ενέργειες δεν υπηρετείται ο πρωταρχικός μας στόχος για τη βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολιτών ούτε προωθείται η συμφιλίωση λαού και αστυνομίας, όταν εμφανίζεται η αστυνομία ως ‘εχθρός’ του, για διάφορους λόγους.

Ως υπεύθυνος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί 40.000 Αστυνομικούς Υπαλλήλους, όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας, οφείλουμε να επαναφέρουμε και να τονίσουμε τις πάγιες θέσεις μας για τη διακριτότητα του ρόλου ενός εκάστου. Η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη την εξαγγελία της για έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο για την λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στο πλαίσιο λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων, με τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όπως, άλλωστε, έχει δεσμευτεί πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Χώρας.

Η συντεταγμένη Πολιτεία (το Κοινοβούλιο, τα Πολιτικά Κόμματα κ.ά.) οφείλουν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Οργανισμού που υπηρετεί το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο με συναινετικές διαδικασίες αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει το ιερό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συναθροίζονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά για τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και η πολιτεία από την άλλη, οφείλει να στηρίζει εμπράκτως το ανθρώπινο δυναμικό της για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, αναζητώντας κάθε φορά επαγγελματικούς χειρισμούς, ευελιξία και συντονισμό δυνάμεων την ώρα της ‘μάχης’, ώστε να μην εκτίθενται θεσμοί και δημοκρατικές λειτουργίες. Αυτή είναι η πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει επιτέλους η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνα και χωρίς υπεκφυγές.

Οι εργαζόμενοι και όλοι οι πολίτες που διαδηλώνουν, καθώς και οι εκπρόσωποί τους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι και αυτοί εργαζόμενοι και μάλιστα τις περισσότερες φορές εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για να διασφαλίσουν τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη.

Τέλος, οι συνάδελφοί μας, οφείλουν να επιδεικνύουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να αντιμετωπίζουν με το μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό οποιεσδήποτε προκλήσεις».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact