ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση βομβιστή καμικάζι και ενόπλων στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν απειλούν εκπαιδευτικούς και φοιτητές με θάνατο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, σε επίθεση ενόπλων και τουλάχιστον ενός καμικάζι βομβιστή σε κυβερνητικό κτίριο στην πόλη Τζαλαλαμπάντ.

Οι δράστες της επίθεσης ανατίναξαν εκρηκτικά έξω από το κτίριο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη διανομή ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και βρίσκεται στην πόλη Τζαλαλαμπάντ της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ, δήλωσαν ο εκπρόσωπος του επάρχου και ένα μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.

Στη συνέχεια ένοπλοι εφόρμησαν στο κτίριο και η μάχη συνεχίζεται, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στην περιοχή για να προσφέρουν βοήθεια στο προσωπικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος του επάρχου χωρίς να δώσει πληροφορίες για θύματα.

Νωρίτερα σήμερα οι Tαλιμπάν είχαν προειδοποιήσει δασκάλους, φοιτητές και άλλους εργαζόμενους στην εκπαίδευση να αποφύγουν τις επικείμενες προεδρικές εκλογές διότι διαφορετικά θα κινδυνεύσουν να σκοτωθούν σε επιθέσεις εναντίον εκλογικών κέντρων.

«Μην επιτρέψετε στους διοργανωτές των εκλογών να μετατρέψουν τα σχολεία σας και τους θεσμούς σας σε εκλογικά τμήματα και οι δάσκαλοι και οι φοιτητές δεν πρέπει να εργασθούν ως εκλογικό προσωπικό», αναφέρεται στη δήλωση των Ταλιμπάν.

«Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε απώλειες ζωών και οικονομικές απώλειες σε πολίτες, δασκάλους και φοιτητές», προστίθεται.

Σε 10 ημέρες θα πραγματοποιηθούν στο Αφγανιστάν οι τέταρτες προεδρικές εκλογές από το 2001 που οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις ανέτρεψαν από την εξουσία τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές Ταλιμπάν. Οι εξεγερμένοι έχουν ορκισθεί να προκαλέσουν αναταραχή στη διάρκεια της ψηφοφορίας, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στους Ταλιμπάν και τις ΗΠΑ.

Σχολεία και πανεπιστήμια είναι τα επτά έως οκτώ στα δέκα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και μολονότι οι φοιτητές, οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί αξιωματούχοι δεν προσλαμβάνονται ως εκλογικό προσωπικό, μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, λέει ο Αμπντούλ Αζίζ Ιμπραχίμι, εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής του Αφγανιστάν.

«Δεσμευόμαστε να διεξαγάγουμε εκλογές στην ανακοινωθείσα ημερομηνία και τέτοιες απειλές από τους Ταλιμπάν δεν μπορούν να μας εμποδίσουν να τις διεξαγάγουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact