ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έπρεπε να αφήσουμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν»

Λάθος η πολιτική της Μέρκελ στην Ελλάδα, λέει ο Γκρέγκορ Γκίζι

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες …θα είχαν ατυχήσει»», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στην γερμανική Βουλή και τόνισε ότι χρειαζόμαστε για την Ελλάδα ένα σχέδιο ανοικοδόμησης.

«Θέτετε σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του και μαζί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», δήλωσε ο κ. Γκίζι απευθυνόμενος στην ‘Ανγκελα Μέρκελ και, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι κληρονόμησε το «χάος» από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, αλλά τελευταία αποπλήρωσε ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση – όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα. «Στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συντάξεων, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Linke σημείωσε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για τον Δημόσιο Τομέα, ενώ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος ηλικίας για σύνταξη σε Γερμανία και Ελλάδα βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, βουλευτές της Αριστεράς ύψωσαν πλακάτ με το σύνθημα «Αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», γεγονός το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact