ΕΛΛΑΔΑ

Έψαχνε e-κδικηση για τον Μαριάν Κόλα

«Θα σκοτώσω τους [ανέφερε τα ονόματα αξιωματικών της ΕΛΑΣ] και τους [ονόματα αξιωματικών της Πυροσβεστικής]. Αυτοί κυνήγησαν τον Μαριάν Κόλα. Αυτοί τον σκότωσαν. Θα προβώ σε αντίποινα»! Τα παραπάνω λόγια είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μερικά μόνο από αυτά που χρησιμοποίησε ο 27χρονος από την Ηλεία για να τρομοκρατήσει αξιωματικούς των δυο Σωμάτων. Ο νεαρός χρησιμοποίησε το Facebook» και συγκεκριμένα ένα ανοιχτό γκρουπ που χρησιμοποιούσαν Αστυνομικοί και Πυροσβέστες προκειμένου να έρχονται σε επαφή.

Ο ίδιος ο 27χρονος όταν πλέον συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως ουδέποτε είχε σκοπό να πραγματοποιήσει τις απειλές του και πως απλά ήθελε να τρομάξει τους αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες. Τα «λαγώνικα» της Δίωξης, ωστόσο, όταν ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους του στην Ηλεία για τα απειλητικά μηνύματα δεν έχασαν καθόλου χρόνο και μέσα σε ελάχιστες ώρες (σε συνεργασία και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης) εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια σύλληψη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο νεαρός λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής μπήκε σε ένα ίντερνετ καφέ της Αμαλιάδας και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη κάποιον υπολογιστή που να είναι καινούργιος και να μη μπορεί να τον εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώντας πως έτσι θα κάλυπτε τα ίχνη του.

Λίγα λεπτά αργότερα, μέσω τους προσωπικού του λογαριασμού έστελνε τα απειλητικά μηνύματα με αποδέκτες συγκεκριμένους αστυνομικούς και πυροσβέστες που υπηρετούν στην Ηλεία. Και κάπου εκεί ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό του. Περίπου 43 ώρες αργότερα αστυνομικοί της Δίωξης, στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, εντόπισαν τον νεαρό και σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact