ΕΛΛΑΔΑ

Έψαχνε e-κδικηση για τον Μαριάν Κόλα

«Θα σκοτώσω τους [ανέφερε τα ονόματα αξιωματικών της ΕΛΑΣ] και τους [ονόματα αξιωματικών της Πυροσβεστικής]. Αυτοί κυνήγησαν τον Μαριάν Κόλα. Αυτοί τον σκότωσαν. Θα προβώ σε αντίποινα»! Τα παραπάνω λόγια είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μερικά μόνο από αυτά που χρησιμοποίησε ο 27χρονος από την Ηλεία για να τρομοκρατήσει αξιωματικούς των δυο Σωμάτων. Ο νεαρός χρησιμοποίησε το Facebook» και συγκεκριμένα ένα ανοιχτό γκρουπ που χρησιμοποιούσαν Αστυνομικοί και Πυροσβέστες προκειμένου να έρχονται σε επαφή.

Ο ίδιος ο 27χρονος όταν πλέον συνελήφθη είπε στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως ουδέποτε είχε σκοπό να πραγματοποιήσει τις απειλές του και πως απλά ήθελε να τρομάξει τους αστυνομικούς και τους Πυροσβέστες. Τα «λαγώνικα» της Δίωξης, ωστόσο, όταν ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους του στην Ηλεία για τα απειλητικά μηνύματα δεν έχασαν καθόλου χρόνο και μέσα σε ελάχιστες ώρες (σε συνεργασία και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης) εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια σύλληψη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο νεαρός λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής μπήκε σε ένα ίντερνετ καφέ της Αμαλιάδας και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη κάποιον υπολογιστή που να είναι καινούργιος και να μη μπορεί να τον εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώντας πως έτσι θα κάλυπτε τα ίχνη του.

Λίγα λεπτά αργότερα, μέσω τους προσωπικού του λογαριασμού έστελνε τα απειλητικά μηνύματα με αποδέκτες συγκεκριμένους αστυνομικούς και πυροσβέστες που υπηρετούν στην Ηλεία. Και κάπου εκεί ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό του. Περίπου 43 ώρες αργότερα αστυνομικοί της Δίωξης, στις 4 το απόγευμα της Κυριακής, εντόπισαν τον νεαρό και σε βάρος του σχημάτισαν δικογραφία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact