ΚΟΣΜΟΣ

Επτά νεκροί από συντριβή αεροσκάφους στο Ιράν

Τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ιρανικής αστυνομίας είναι μεταξύ των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν το ελικοφόρο αεροπλάνο τους κατέπεσε στα νότια της χώρας.

Συνολικά οι νεκροί από τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους της αστυνομίας ανέρχονται στους επτά.

Οι τρεις αξιωματικοί μετέβαιναν στο Ζαχεντάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν για να ερευνήσουν τις επιθέσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα από ένοπλους αντάρτες στην περιοχή Σαραβάν, στα σύνορα με το Πακιστάν.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το επίσημο πρακτορείο Irna, το αεροσκάφος χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ το βράδυ του Σαββάτου. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην ορεινή περιοχή Σαμπζ-Πουσάν, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων δυτικά του Ζαχεντάν.

Ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής, στρατηγός Γασέμ Ρεζαΐ, είπε στο πρακτορείο Fars ότι το αεροσκάφος δεν έγινε στόχος επίθεσης αλλά πιθανότατα συνετρίβη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Μια «καλά πληροφορημένη» πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο, ανέφερε ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση επειδή αντιμετώπισε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, όμως συνετρίβη επειδή είχε πέσει πλέον η νύχτα και ο πιλότος δεν γνώριζε καλά την περιοχή.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έχουν συλληφθεί 14 άνθρωποι ως ύποπτοι για τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Σιστάν-Μπαλουτσιστάν. Στην επαρχία αυτή, όπου κατοικεί μια σημαντική μειονότητα σουνιτών, σημειώνονται συχνά πολύνεκρες επιθέσεις, τόσο από εξτρεμιστικές σουνιτικές οργανώσεις όσο και από εμπόρους ναρκωτικών. Το Ιράν έχει ζητήσει από το Πακιστάν να λάβει μέτρα για να εμποδίσει τους “τρομοκράτες” να διεισδύουν στο έδαφός τους και ανέθεσε στους Φρουρούς της Επανάστασης, τις ειδικές δυνάμεις του στρατού, τον έλεγχο των συνόρων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact