ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η Αεροπορία Ειδικών Επιχειρήσεων

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στο σχέδιο της Νέας Δομής των Ενόπλων δυνάμεων, που ψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή προχθές προβλέπεται η ίδρυση Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων (ΑΕΕ).

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης του enikos.gr, πρόκειται για νέα μονάδα, που θα υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μαζί με την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕΠ) θα αποτελέσουν την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν επιλεγεί οι πιλότοι που θα περάσουν πρόγραμμα ειδικής εκπαίδευσης στην Γαλλία.

Σε ότι αφορά την δομή της ομάδας θα εξοπλίζεται με:

– 2 ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων τύπου NH-90

– 2 ελικόπτερα Chinook ειδικής διαμόρφωσης

Ενώ υπάρχει πρόβλεψη για μελλοντική εισαγωγή νέου τύπου ελικοπτέρων, ίσως σε συνεργασία με τις ΗΠΑ αλλά και η προμήθεια με 2 μεταγωγικά αεροπλάνα C-130, τα οποία επίσης ίσως έχουν ειδική διαμόρφωση για τις ανάγκες της νέας Μονάδας. Πρακτικά, επαυξάνεται η διακλαδικότητα κι εξασφαλίζεται η αυτοδυναμία σε προσωπικό και εναέρια μέσα με σκοπό τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων. Η δημιουργία της ΑΕΕ έρχεται για να συμπληρώσει την ίδρυση της ΔΕΕΠ, η οποία αποτελεί υλοποίηση ιδέας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, με έμφαση στην διακλαδικότητα, η οποία βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην ίδρυση της νέας Μονάδας.

Πηγή: Enikos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact