ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες από αύριο

Αισθητά βελτιωμένος σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών ανέμων και βροχών.

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος του OPEN η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, καθώς ο υδράργυρος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας έδειξε ακόμα και μονοψήφιους βαθμούς, από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και υπό το μηδεν. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα 5 με 6 μποφόρ, στο βόρειο και βορειανατολικό Αιγαίο, ενώ από τα δυτικά προς τα ανατολικά οι άνεμοι θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιάδες, που σημαίνει ότι πλησιάζει μία διαταραχή, που από αύριο θα δώσει βροχές.

Στην Αττική σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια, με βορειοδυτικούς ανέμους στα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα διήμερο ισχυρών διαταραχών και θυελλωδών ανέμων, το κρύο θα είναι αισθητό, ωστόσο το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι εμφανώς εξασθενημένοι στα 3-4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου έρχονται βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου ενώ η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, προς το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρα θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου βροχές θα εκδηλωθούν στα περισσότερα τμήματα της χώρας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος γυρίζει σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί φτάνοντας κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η οροσειρά της Πίνδου αποτελεί σαν φράγμα, εμποδίζοντας τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια ένταση και τον ίδιο όγκο νερού στα ανατολικά. Όπως επεσήμανε, τα φαινόμενα των επόμενων ημερών θα είναι φυσιολογικά για την εποχή χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ύψη νερού.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact