ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται νέα μέτρα και μάσκες παντού

Στο… κόκκινο παραμένει η Αττική σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κορωνοϊού με τα κρούσματα να σπάνε την Τρίτη όλα τα ρεκόρ.

Την Τρίτη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στην Αττική μέσα σε ένα 24ωρο σχεδόν διπλασιάστηκε με – 240 νέα κρούσματα έναντι 127 που επιβεβαιώθηκαν την Δευτέρα– επιβεβαιώνει, δυστυχώς, την ανησυχία των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών.

Μια μέρα πριν κλείσει ο Σεπτέμβριος, το Λεκανοπέδιο έχει ξεπεράσει τα 4000 περιστατικά σε ένα μήνα, αφού μετράμε 4044 κρούσματα μέσα σε 29 ημέρες. Οι νέες μολύνσεις του Σεπτεμβρίου στην Αττική αντιπροσωπεύουν παραπάνω από το 20% του συνόλου των κρουσμάτων το επτάμηνο της επιδημίας.

Τα μέτρα μέτρα που εξετάζονται μετά την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική

Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει σύσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οκτώ ημέρες μετά τα τελευταία μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Αττική.

Η έξαρση των κρουσμάτων την Τρίτη θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου και το ζήτημα των κρουσμάτων αναμένεται να συζητηθεί. Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». Έτσι, ένα από τα επόμενα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστεί είναι οι μάσκες σε όλους τους χώρους.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους, όπως να κλείνει νωρίτερα η εστίαση (στις 10 ή στις 11), καθώς και να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Δράσεις και τεστ παντού από τον ΕΟΔΥ

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη κατά την ενημέρωση ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, συνεχίζονται οι στοχευμένες δράσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του δήμου Αθηναίων και της Πολιτικής Προστασίας στις περιοχές της Αθήνας με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι στην πλατεία Κουμουνδούρου έγιναν 574 τεστ, από τα οποία τα 23 είχαν θετικά αποτελέσματα στον κορωνοϊό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact