ΚΑΙΡΟΣ

«Έρχονται τα πρώτα 40άρια» λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Ερχεται την ερχόμενη εβδομάδα ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού, με το θερμόμετρο να αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος σημειώνει ότι πιθανότατα την Τετάρτη έρχεται ο πρώτος φετινός καύσωνας, ωστόσο ο ίδιος αποφεύγει να διευκρινίσει αν ο καύσωνας θα είναι διαρκείας ή όχι.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει:

«Δεν άλλαξε -καιρικώς- απολύτως τίποτα. Όπως σας έχω ειδοποιήσει εδώ και σχεδόν 10 ημέρες από το MEGA, από την Τετάρτη 22 Ιουνίου και έπειτα έρχεται αρκετή ζέστη και πιθανότατα και ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι. Επειδή όμως είμαστε αρκετές ημέρες μπροστά, ακόμη δεν μπορεί να προβλεφθεί ποια θα είναι διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι από σύντομη έως και μεγάλη. Θα τα δούμε αυτά τις επόμενες ημέρες.

Αν όμως διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, φαίνεται ότι από την ερχόμενη Τετάρτη 22 Ιουνίου και στη συνέχεια η θερμοκρασία στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα και τους 40°C.

Σας είχα ενημερώσει εδώ και μέρες ότι βλέπω μεγάλη “κινητικότητα” των θερμών αερίων μαζών από τη Βόρεια Αφρική. Η Ισπανοί υπέφεραν από τον ισχυρό καύσωνα όλες αυτές τις ημέρες. Τώρα, η Βόρεια Αφρική, αν και πιο εξασθενημένες, φαίνεται ότι θα “στείλει” τις θερμότερες αέριες μάζες και στην περιοχή μας.

Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι θα βιώσουμε τον καύσωνα της Ισπανίας. Θα είναι μια θερμή εισβολή φυσιολογική για την εποχή. Έτσι γίνεται πάντα, όταν σταματάνε οι μεσημεριανές μπόρες και καταιγίδες, έρχεται το κανονικό Ελληνικό καλοκαίρι. Θα σας ενημερώσω και τις επόμενες ημέρες για την εξέλιξη αυτής της θερμής εισβολής».

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Πρόγνωση για το Σάββατο (18/6)

  • Αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
  • Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 29 με 31 βαθμούς, και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή (19/6)

  • Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
  • Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα (20/6)

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προοπτική για την Τρίτη (21/6) και την Τετάρτη (22/6)

  • Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact