ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έριξε «βόμβα» ο Δένδιας για Γερμανία

Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την υπογραφή της συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Βγήκαν πάρα πολλές και χρήσιμες ειδήσεις!

Αφού ο υπουργός υπογράμμισε πως η Συμφωνία είναι υποδειγματική και βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο κατοχυρώνει τα Ελληνικά συμφέροντα ακυρώνοντας το ανυπόστατο σύμφωνο Ερντογάν-Σάρατζ, προχώρησε σε «ζουμερές» αποκαλύψεις, πετώντας και μία «βόμβα».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το Διεθνές Δίκαιο είναι σαφές: Οι θαλάσσιες ζώνες χαρακτηρίζονται και οριοθετούνται με συμφωνίες, πραγματικές συμφωνίες όχι όπως το ανύπαρκτο σύμφωνο Τρίπολης-Άγκυρας. Η Τουρκία οφείλει να συνεργαστεί με όλες τις χώρες της περιοχής προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δηλώσεις του Ερντογάν είχαν μια οξύτητα, δεν βοηθούν αλλά κανείς δεν μπορεί να χάσει την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ORUC REIS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ

Θα κάνουμε το καθήκον μας. Θα υπερασπίσουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κανείς από τους εταίρους και τους φίλους μας δεν περιμένει από την κυβέρνηση κάτι το διαφορετικό. Δεν λέμε μεγαλοστομίες όπως άλλες χώρες της περιοχής. Έχουμε την συνταγματική υποχρέωση να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας, με κάθε μέσο. Και με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και αυτό το λέμε ήρεμα, για να είμαστε συνεννοημένοι και να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση.

«ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δεν υπήρχε χρόνος να ενημερώσουμε την Γερμανία για την συμφωνία με την Αίγυπτο. (Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Ελλάδα δείχνει με έμμεσο τρόπο πως δεν εμπιστεύεται πια την Γερμανία σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. Η Ελλάδα έδρασε αιφνιδιαστικά χωρίς να ενημερώσει το Βερολίνο, το οποίο κατέχει, αυτή την στιγμή, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και υπήρχαν προφανώς φόβοι πως η Τουρκία θα ενημερωνόταν από την Μέρκελ και θα αντιδρούσε.)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Λέμε ναι αλλά μόνο για την υφαλοκρηπίδα και όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού και απειλών. Δεν φοβόμαστε την Τουρκία.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ

Η φράση «είναι έξω το Καστελόριζο» αδικεί αυτή την συμφωνία. Δεν περιελήφθησαν οι ακτές, όχι μόνο του Καστελόριζου αλλά ολόκληρου του συμπλέγματος και της Στρογγύλης και της Μεγίστης και ένα τμήμα των ακτών της Ρόδου, διότι αυτές οι ακτές θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενη οριοθέτηση και με την Αίγυπτο και με την Κύπρο και, αν το θελήσει σε κάποιο… μακρινό ορίζοντα, με την Τουρκία. Δεν εγκαταλείφθηκε κάτι. Όπως επίσης αυτό αφορά και ένα κομμάτι των ακτών της Κρήτης. Για την συμφωνία με την Αίγυπτο χρησιμοποιήθηκε ένα μικρό κομμάτι των ακτών της Κρήτης, Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ακτών της Κρήτης (85-90%) έμεινε εκτός αυτής της συμφωνίας και θα χρησιμοποιηθεί για μελλοντική οριοθέτηση με την Λιβύη, είτε ίσως και ένα μικρό κομμάτι με την Αίγυπτο, όταν η Λιβύη αποκτήσει μια ισχυρή κυβέρνηση.

(El.gr)

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact