ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Δεν ξέραμε ότι είναι ρωσικό όταν το καταρρίπταμε!

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση μετά την κατάρριψη από την τουρκική πολεμική αεροπορία του ρωσικού τζετ χθες, λέγοντας ότι ενήργησε απλώς για να υπερασπισθεί τη δική της ασφάλεια και τα δικαιώματά της επί των συνόρων της.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επιχειρηματικό συμπόσιο στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εβλήθη όταν βρισκόταν εντός του τουρκικού εναερίου χώρου και κατέπεσε σε συριακό έδαφος, αν και συντρίμμια του έπεσαν στην Τουρκία και τραυμάτισαν δύο Τούρκους πολίτες.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλιμακώσουμε το συμβάν. Απλώς υπερασπιζόμαστε την ασφάλειά μας και τα δικαιώματά μας επί των συνόρων μας», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δικαιολόγησε για μια ακόμη φορά την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi από την τουρκική πολεμική αεροπορία, τονίζοντας ότι του ζητήθηκε «10 φορές σε διάστημα 5 λεπτών» να φύγει από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι Τούρκοι δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροσκάφους όταν το κατέρριπταν. «Ενημερωθήκαμε για την παρουσία ενός αεροσκάφους άγνωστης εθνικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσουμε τις ανθρωπιστικές μας προσπάθειες και στις δύο πλευρές των συνόρων. Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα μετανάστευσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ερντογάν κατήγγειλε για μία ακόμη φορά τη ρωσική επέμβαση στη Συρία στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Κανείς δεν είναι αφελής», υπογράμμισε. «Εκείνοι (οι Ρώσοι) ισχυρίζονται ότι θέλουν να βάλουν κατά του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), όμως σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχουν μαχητές του Νταές. Πλήττουν τους Τουρκομάνους του Μπαγιρμπουκάκ», επέμεινε ο Ερντογάν.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact