ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογαν: Καλεί τους Ελληνοκύπριους να δείξουν καλή θέληση για λύση


Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει βήματα αν δεν «λάβει εντολές από ορισμένα κέντρα»είδε τα «παιχνίδια που παίζονται» στο Κυπριακό,

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να κάνει βήματα για να λύσει το Κυπριακό, μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στα Κατεχόμενα.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι συνάντησε δύο φορές τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αναλάβει τον προεδρικό θώκο και πως ο κ. Αναστασιάδης του ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με την προσέγγιση του Δημήτρη Χριστόφια στο Κυπριακό και ότι το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τα 11 χρόνια της πρωθυπουργίας του, είδε τα «παιχνίδια που παίζονται» στο Κυπριακό, ενώ σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει βήματα αν δεν «λάβει εντολές από ορισμένα κέντρα».

Επίσης, αναφέρθηκε εκ νέου στο νερό που θα έρθει από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς το «νερό ειρήνης», ενώ πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας θα κάνουν τη διαφορά στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, είπε ότι «ούτε ο Χριστόφιας, ούτε ο Αναστασιάδης έχουν θέληση για λύση».

Κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να λάβει τα απαραίτητα μηνύματα από την επίσκεψη Ερντογάν και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με περισσότερη θέληση, καθώς όπως είπε, οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν ανάγκη τη λύση και δεν είναι ειλικρινείς.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη να μπουν χρονοδιαγράμματα στις διαπραγματεύσεις, καθώς και στην έλευση του νέου Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα η ελληνοκυπριακή πλευρά «να αλλάξει στάση». 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact