ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Με τον Τραμπ οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας μπορούν να γυρίσουν σελίδα

Βολές για την αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους

Πυρά δέχεται τις τελευταίες ημέρες η τουρκική μεθόριος με τη Συρία με τις δυνάμεις της Τουρκίας να ανταποδίδουν όπως χρειάζεται, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως  η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τους κούρδους πολιτοφύλακες στο εσωτερικό της Συρίας βλάπτει την αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα, υπογράμμισε όμως πως οι σχέσεις μπορούν να γυρίσουν σελίδα υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα όσο η απειλή επιμένει… Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί “διάδρομος τρομοκρατίας” στα νότια σύνορά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG εξακολουθούν να είναι παρούσες στην περιοχή της βόρειας Συρίας δυτικά του Ευφράτη και πρέπει να εκδιωχθούν από την περιοχή».

Τόνισε επίσης πως θα ήταν λάθος να επικεντρωθούν οι στρατιωτικές προσπάθειες στη Συρία μόνο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, καθώς αυτό θα επέτρεπε σε άλλες μαχητικές οργανώσεις να ενισχυθούν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact