ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχεται ανασχηματισμός – Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Το σενάριο του κυβερνητικού ανασχηματισμού επανέρχεται δυναμικά τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό προσκήνιο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για άμεσες αλλαγές που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Μπορεί η κυβέρνηση να εξασφάλισε το ισχνό αλλά πολυπόθητο «ΝΑΙ» στη ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε από τη Βουλή, όμως ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο παρόν κυβερνητικό σχήμα.

Το αρνητικό κλίμα, που επικρατεί για την κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει εξασθενήσει αλλά φουντώνει διαρκώς. Με τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις να κατρακυλούν διαρκώς και την ψαλίδα από το προπορευόμενο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει επικίνδυνα, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για μίνι ανασχηματισμό στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αφορμή θεωρείται η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου,  ως επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συνακόλουθη ανάγκη αντικατάστασης του με ένα νέο πρόσωπο στο ΥΠΕΘΑ.

Ωστόσο, μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Στα πρόσωπα που είναι στη μαύρη λίστα του κ. Σαμαρά  είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, που αποτελεί κόκκινο πανί μετά και την αντιπαράθεση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη δήλωσή του ότι τάσσεται στο πλευρό της Ρένας Δούρου σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στους δημοτικούς υπαλλήλους.

Επιπλέον, στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν μπει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, των οποίων αμφότερες οι καρέκλες έχουν αρχίσει να τρίζουν.

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται αυτήν την ώρα ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Γιάννης Μιχελάκης, χωρίς, βέβαια, να αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός προσώπου- έκπληξη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact