ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται νέοι μπελάδες για τον «στριμωγμένο» Τραμπ

Το ανώνυμο μέλος της «σιωπηρής αντίστασης» εντός της κυβέρνησης θα κυκλοφορήσει προσεχώς βιβλίο

Ήδη στα σχοινιά εξαιτίας της απειλής που εγείρει η εν εξελίξει έρευνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην παραπομπή του στη δικαιοσύνη, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσεχώς θα υποβληθεί σε νέα δοκιμασία, με την κυκλοφορία ενός βιβλίου ανώτερου αξιωματούχου της κυβέρνησής του, ο οποίος έγραψε το εκρηκτικό άρθρο που τύπωσε πέρυσι η εφημερίδα The New York Times.

Υπό τον τίτλο A Warning («Μια προειδοποίηση»), το βιβλίο αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει τη 19η Νοεμβρίου από τον εκδοτικό οίκο Twelve του ομίλου Hachette, ανέφεραν χθες Τρίτη η εφημερίδα The Washington Post και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο συγγραφέας του, ανώνυμος, συνέταξε τον Σεπτέμβριο του 2018 το άρθρο γνώμης που δημοσίευσαν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης και προκάλεσε ασυγκράτητη οργή στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Υπό τον τίτλο «Είμαι μέλος της αντίστασης μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ», ο «ανώτερος αξιωματούχος» της κυβέρνησης διαβεβαίωνε πως, μαζί «με άλλους», αγωνίζεται εκ των έσω εναντίον των «χειρότερων παρορμήσεων» ενός προέδρου που ασκεί την εξουσία κατά τρόπο «μικροπρεπή», «παρορμητικό» και «αναποτελεσματικό».

«Προδοσία» είχε καταγγείλει αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, απαιτώντας από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του να διενεργήσει έρευνα και από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης να αποκαλύψουν το όνομα αυτού του «δειλού».

Προσχέδιο ανακοίνωσης Τύπου που περιήλθε στην κατοχή του CNN παρουσιάζει το βιβλίο Μια προειδοποίηση ως «μια σοκαριστική μαρτυρία, από πρώτο χέρι, για τον πρόεδρο Τραμπ και τις ημέρες του».

Το άρθρο των Τάιμς είχε πέρυσι εξοργίσει ακόμη περισσότερο τον Ντόναλντ Τραμπ διότι μία ημέρα νωρίτερα, είχαν προδημοσιευτεί εκτενή αποσπάσματα ενός επίσης εκρηκτικού βιβλίου του Μπομπ Γούντγουορντ.

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ σκιαγράφησε στο βιβλίο αυτό το πορτρέτο ενός προέδρου που καταλαμβάνεται συχνά από οργή και παράνοια, που οι συνεργάτες του είναι αναγκασμένοι να προσπαθούν να ελέγχουν και ενίοτε να παρακάμπτουν, για να αποφεύγονται τα χειρότερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact