ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΗΕΑ: Κίνηση σοκ του Κατρούγκαλου ο ξαφνικός θάνατος του ΕΔΟΕΑΠ

Σκληρή ανακοίνωση κατά του υπουργού Εργασίας από την Ένωση

Για ξαφνικό θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ κάνει λόγο η Ένωση Συντακτών, από μία κίνηση σοκ, όπως την χαρακτηρίζει, του υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τις τριμερείς διαβουλεύσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ και εν ψυχρώ κλείνει το Ταμείο.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος κάνοντας κομμάτια και θρύψαλα όσα είχαν ήδη εξασφαλιστεί από την τρίμηνη διαβούλευση επαναφέρει τη συζήτηση για μια αμφίβολη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, χωρίς καμία εγγύηση του κράτους, μετατρέπει τον ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο κόβοντας τις παροχές του, και έτσι με τον τρόπο αυτό, κάνει έξωση στους συνταξιούχους, τους απλήρωτους, τους ανέργους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, υπάρχει σχέδιο καθώς με αυτό τον τρόπο, αποκόπτοντας τον ΕΔΟΕΑΠ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και την μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, καθιερώνει στα ΜΜΕ ελαστικές μορφές εργασίας, κάτι που βολεύει παλιούς και νέους εργοδότες.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι πριν δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση με τροπολογία μέσα στη νύχτα προχώρησε στην οικονομική και λογιστική ενοποίηση των ξεχωριστών διευθύνσεων και τομέων του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και κατήργησε τους ξεχωριστούς λογαριασμούς ανεργίας. Δεν είναι τυχαίο, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ, που στον νόμο για τον ΕΦΚΑ εμφανίσθηκαν αρχικά οι δημοσιογράφοι ως αυτοαπασχολούμενοι, κάτι που επανέφερε, χωρίς κανένα δισταγμό χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο επίσης για τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που μεταξύ άλλων προκαλούν: κούρεμα στις επικουρικές και χάσιμο των εφάπαξ των δημοσιογράφων, δήμευση 1 δισ. ευρώ από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με επιδίωξη να χαθούν στο δρόμο οι απαιτήσεις από το PSI, παραγραφή οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από το αγγελιόσημο οι οποίες προορίζονταν για τα Ταμεία, επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ τον χρόνο, νέες μειώσεις στις συντάξεις, μείωση αποδοχών λόγω αύξησης εισφορών και ανεργίας, περικοπές παροχών στην περίθαλψη.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κλείνει υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Εργασίας καλεί σε νέα συνάντηση την τριμερή την ερχόμενη Τρίτη, μπροστά στο αδιέξοδο που ο ίδιος προκάλεσε και η θέση της Ένωσης Συντακτών είναι ότι το παράδειγμα της αξιοπιστίας, για έναν εποικοδομητικό διάλογο όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος χθες, πρέπει να το δώσει πρώτος αυτός.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact