ΚΟΣΜΟΣ

Έσπασε η νέα συμφωνία για 24ωρη παράταση εκεχειρίας στη Γάζα – Εκτοξευθήκαν τρεις ρουκέτες από μαχητές της Χαμάς (σκληρές φωτό)

Λίγες ώρες μετά τη νέα συμφωνία στο Κάιρο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών για 24ωρη παράταση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα

Ως απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας, ο ισραηλινός στρατός έλαβε εντολή να απαντήσει με αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, τη στιγμή που η ισραηλινή κυβέρνηση καλεί τους άνδρες των Δυνάμεων Ασφαλείας να πλήξουν «στόχους τρομοκρατών».

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν στην περιοχή Μπερ Σεβά στα νότια της χώρας, ενώ επλήγη και το τοπικό συμβούλιο του Εσκόλ στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή Haaretz που επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει πως αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων πραγματοποίησαν επιδρομές σε αγροτικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκπρόσωπος των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ισραήλ, δήλωσε: «Για μία ακόμα φορά, οι τρομοκράτες έσπασαν την εκεχειρία και εξαπέλυσαν επίθεση κατά Ισραηλινών πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας. Η επανειλημμένη επίθεση θα λάβει την ανάλογη απάντηση από τις Δυνάμεις Ασφαλείας. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τις εγκαταστάσεις των τρομοκρατών, να καταδιώκουμε τρομοκράτες και να καταστρέφουμε τις εγκαταστάσεις του τρόμου στην Λωρίδα της Γάζας, ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στο Ισραήλ».

Εικοσιτετράωρη παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κάλεσε τους διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να αποσυρθούν από τις συνομιλίες και να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet, ο Φαουζί Μπαρχούμ, εκπρόσωπος της Χαμάς, είχε υπονοήσει πως θα υπήρχε αναζωπύρωση της κρίσης, προειδοποιώντας τον Νετανιάχου ότι «αν δεν κατανοεί την γλώσσα της πολιτικής στο Κάιρο, τότε εμείς θα τον κάνουμε να καταλάβει».

Εντούτοις, μετά την παραβίαση της συμφωνίας, η ισλαμιστική οργάνωση δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση, αν και ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι, δήλωσε «άγνοια» για την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ.

Το βράδυ της Δευτέρας, πάντως, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές η ισραηλινή πλευρά είχε συμφωνήσει σε μερική άρση των περιορισμών στα «σύνορα» της Γάζας και επέκταση της αλιευτικής ζώνης στη θάλασσα της Γάζας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact