ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική ενότητα για να ξεπεραστεί η κρίση ζήτησαν Δένδιας- Ιερώνυμος

Την ανάγκη εθνικής ενότητας για να ξεπεραστεί η κρίση επισήμαναν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αυτές τις άγιες ημέρες, επισκεπτόμενοι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

«Τον στόχο της οριστικής υπέρβασης της κρίσης μόνο ενωμένοι θα τον πετύχουμε» ανέφερε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε: «Έπειτα από έξι χρόνια θυσιών, σήμερα βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο. Θα είναι ιδιαίτερα στενάχωρο, για να το πω επιεικώς, να οπισθοχωρήσουμε από το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει χάρη στις μεγάλες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας».

«Πρέπει αυτή τη δύσκολη ώρα να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος, εξαίροντας την προσφορά του προσωπικού του νοσοκομείου προς τον συνάνθρωπό τους.

«Όταν αυτός που έρχεται να τον υπηρετήσετε, δεν τον βλέπετε σαν εικόνα θεού, τον αποϊεροποιείται και η κοινωνία μας υποφέρει από αποϊεροποιήσεις. Κι όταν αποϊεροποιείται κάτι, τότε ευτελίζεται. Όταν ευτελίζεται γίνεται εμπόρευμα κι έτσι μπορούμε τα άγια πράγματα να τα δούμε να πουλιούνται ως εμπόρευμα, ως εκμετάλλευση και να χάνει την αξία το πρόσωπο», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε:

«Επομένως, η εορτή των Χριστουγέννων αυτό θέλει, κυρίως, να μας τονίσει, ότι ο Χριστός γίνεται και άνθρωπος για να τονίσει αυτή την αξία του ανθρώπινου προσώπου και αυτόν καλούμε όλοι να υπηρετήσουμε, όπου και αν υπηρετούμε, σε όποια θέση, σε όποιον χώρο, τον άνθρωπο, αυτόν που ήρθε σε αυτή τη ζωή για να ζήσει, να προσφέρει και να φύγει, τον άνθρωπο που είναι αδελφός μας, τον άνθρωπο που είναι εικόνα Θεού».

Στην ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που παρέχονται προς το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και σε πολλές άλλες κατηγορίες. «Το επιστημονικό στρατιωτικό προσωπικό αυτή την κρίσιμη περίοδο συνιστά παράγοντα ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε.

Απευθυνόμενος δε προς το προσωπικό του νοσοκομείου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Πολιτεία, σαν θεσμικός εκφραστής της ελληνικής κοινωνίας, θα σας αποδώσει αντίδωρο αυτής της μεγάλης προσφοράς, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν- και δεν αναφέρομαι σε μακρύ χρονικό ορίζοντα».

Σε διάλογο που είχαν ο αρχιεπίσκοπος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις περικοπές που έχουν γίνει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή την κρίση, ο κ. Ιερώνυμος σχολίασε ότι «με τη Σοφία του Θεού όλα θα πάνε καλά» για να παρατηρήσει ο κ. Δένδιας ότι «για τη Σοφία του Θεού δεν έχω καμία επιφύλαξη, για τη σοφία ορισμένων ανθρώπων έχω αμφιβολίες».

Ο αρχιεπίσκοπος δώρισε στον διοικητή του νοσοκομείου, ταξίαρχο (ΥΙ) Γεώργιο Τολούμη, μία εικόνα του Αποστόλου Παύλου να διδάσκει τον Λόγο του Θεού στην Πνύκα.

Ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Δένδιας επισκέφθηκαν ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας τους, στους οποίους ευχήθηκαν εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και τους προσέφεραν συμβολικά δώρα.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν σύντομη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του 251 ΓΝΑ και στο τέλος της εκδήλωσης, παιδιά στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας έψαλλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Παρόντες ήταν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact