ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμες να δώσουν τα χέρια Άγκυρα και Μόσχα για τον πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία

Μέχρι τα τέλη του 2017 αναμένεται η συμφωνία για την κατασκευή στο Ακουγιού

Η ρωσική εταιρεία Rosatom, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιού της Τουρκίας και στην οποία ανήκει στην παρούσα φάση το 100% της εταιρείας Akkuyu Nuclear, προτίθεται να πουλήσει το 49% του πυρηνικού σταθμού εντός του 2017 σε μια κοινοπραξία τουρκικών εταιρειών.

Συγκεκριμένα χθες η εταιρεία Akkuyu Nuclear και η κοινοπραξία, που απαρτίζεται από τις τουρκικές εταιρείες Cengiz, Kolin και Kalyon, υπέγραψαν σχετική συμφωνία για τους βασικούς όρους αγοράς από τους τούρκους επενδυτές του 49% του σταθμού Akkuyu Nuclear Power PLant (NPP), όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Rosatom δεν προτίθεται να αποκαλύψει το πόσο που αντιστοιχεί στην πώληση του 49% πριν υπογραφεί η οριστική επενδυτική συμφωνία, έως τα τέλη του 2017. Η πρόθεση αυτή της ρωσικής εταιρείας αναφέρεται και στα σχετικά με την επικείμενη προς υπογραφή συμφωνία έγγραφα και την επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Rosatom Κιρίλ Καμάροφ.

Όπως είπε ο κ. Καμάροφ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass  που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «όσον αφορά το κλείσιμο της συμφωνίας με βάση το χρονοδιάγραμμα, μετά την υπογραφή χθες του term sheet (προκαταρκτική συμφωνία για τους όρους της επικείμενης συμφωνίας πώλησης του 49% του πυρηνικού σταθμού) θα απευθυνθούμε επισήμως στην τουρκική κυβέρνηση, ζητώντας να δώσει την συγκατάθεση της για τους συγκεκριμένους επενδυτές και την έγκριση της για τη συμφωνία αυτή. Μόλις πάρουμε την έγκριση της, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε επί του νομικού πλαισίου. Στην ουσία, δουλεύοντας εντατικά θέτουμε ως στόχο μαζί με τους εταίρους μας να ολοκληρώσουμε την συμφωνία έως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact