ΔΙΑΦΟΡΑ

Έτσι θα καταπολεμήσετε τη χαμηλή υγρασία στα αεροπλάνα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η υγρασία στις καμπίνες του αεροπλάνου, συνήθως, είναι μικρότερη από 20%, την ώρα που ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος συστήνει πως η κατάλληλη υγρασία σε ένα σπίτι είναι μεταξύ 30-50%.

Δείτε πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε την χαμηλή υγρασία στην καμπίνα ενός αεροπλάνου κατά την διάρκεια της πτήσης, μέσα από πέντε εύκολα και έξυπνα βήματα.

Ενυδάτωση Ο ξηρός αέρας δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το δέρμα σας. Μία καλή ιδέα είναι να έχετε σε ταξιδιωτικού μεγέθους σωληνάρια ή βαζάκια, ή ακόμη καλύτερα σε συσκευασίες μιας χρήσης κρέμες ενυδάτωσης προσώπου ή χεριών. Και φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ τα χείλη. Κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθετε την επιδερμίδα σας ξερή, ενυδατωθείτε.

Δημιουργείστε μόνοι μια θεραπεία ατμού Η καλύτερη λύση για την καταπολέμηση του ξηρού αέρα είναι πάντα ένας υγραντήρας. Επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορείτε να έχετε σε ένα αεροπλάνο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μόνοι σας τις συνθήκες υγρασίας που χρειάζεστε.

Για παράδειγμα ζητήστε ένα ποτήρι ζεστού καφέ ή τσάι και εισπνεύσετε βαθιά, ενώ ο ατμός αναδύεται από το ποτήρι σας. Αν υπάρχουν αναταραχές, να είστε πολύ προσεκτικοί ή κατά προτίμηση να μην προβείτε σε καμία τέτοια κίνηση.

Χρησιμοποιείστε αμπούλες φυσιολογικού ορού Τόσο τα μάτια όσο και η μύτη στις συνθήκες χαμηλής υγρασίας στην καμπίνα ενός αεροπλάνου ξεραίνονται. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο χρησιμοποιείστε αμπούλες φυσιολογικού ορού, που θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα.

Προσέξτε την αφυδάτωση Στο έδαφος η ενυδάτωση του οργανισμού με διάφορα υγρά, τόσο σε ξηρά όσο και σε μέρη με μεγάλο υψόμετρο θεωρείται απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και κατά την διάρκεια μιας πτήσης, αν αναλογιστείτε το υψόμετρο στο οποίο πετάνε τα αεροπλάνα. Πίνετε αρκετά συχνά νερό, ή έχετε μαζί σας ενυδατικούς ηλεκτρολύτες.

Φορέστε μάσκα Κάθε φορά που εκπνέετε χάνετε πολύτιμη υγρασία. Με τη χρήση μιας μάσκας, ωστόσο, μπορείτε να ανακυκλώσετε αποτελεσματικά αυτήν την υγρασία και έτσι να καταπολεμήσετε την ξηρή ατμόσφαιρα της καμπίνας του αεροπλάνου.

newsbeast,gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact