ΚΟΣΜΟΣ

Ετσι θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες στο Ανόβερο: Σχέδιο για 5 βόμβες, 3 από αυτές μέσα στο στάδιο

Το ανατριχιαστικό σχέδιο των τρομοκρατών, που ήθελαν να αιματοκυλίσουν το Ανόβερο, αποκαλύπτει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Την περασμένη Τρίτη σήμανε συναγερμός στη γερμανική πόλη, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της φιλικής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας, η οποία τελικά ματαιώθηκε. Το στάδιο εκκενώθηκε, σταμάτησε η κυκλοφορία των τρένων και οι αρχές καλούσαν τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για «σοβαρή τρομοκρατική απειλή».

Οι δράστες σκόπευαν να τοποθετήσουν πέντε βόμβες στο Ανόβερο. Οι τρεις από αυτές θα έμπαιναν μέσα στο στάδιο, στο οποίο μάλιστα θα βρισκόταν και η Ανγκελα Μέρκελ για να παρακολουθήσει τον αγώνα, μαζί με το μισό υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας, και δύο Ολλανδούς υπουργούς. Μία ακόμη βόμβα θα τοποθετούνταν σε στάση λεωφορείου και άλλη μία σε σιδηροδρομικό σταθμό. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι πληροφορίες από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες περιελάμβαναν και ονόματα των τρομοκρατών που θα έκαναν το «χτύπημα». Ονόματα τα οποία, όπως αναφέρει η FAS, ήταν άγνωστα στις αρχές ασφαλείας έως τώρα.

Αν και δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στις έρευνες που έγιναν στο Ανόβερο, γίνονται εικασίες ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ματαιώθηκε εγκαίρως, με αποτέλεσμα οι δράστες να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των πλάνων τους. Παρόλα αυτά, οι γερμανικές αρχές κάνουν έρευνες, προκειμένου να βρουν τους ανθρώπους πίσω από αυτό το σχέδιο. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι ο κίνδυνος επίθεσης στη Γερμανία παραμένει υψηλός, σημειώνοντας ότι όπως στη Γαλλία έτσι και στη Γερμανία υπάρχουν πολλοί ριζοσπαστικοποιημένοι ισλαμιστές. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact