ΕΛΛΑΔΑ

Eurocontrol: Προβληματικός λόγω καθυστερήσεων ο κυπριακός εναέριος χώρος


Ο μέσος όρος των καθυστερήσεων ανήλθε το 2013 στα 2,16 λεπτά τη στιγμή που κάθε λεπτό στοιχίζει στις αεροπορικές εταιρείες 76 ευρώ και η ετήσια επιβάρυνσή τους ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ

Η Λευκωσία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο «περιοριστικών» κέντρων ελέγχου πτήσεων για το 2013, καθώς μαζί με αυτά της Βαρσοβίας, της Βαρκελώνης και των Καναρίων Νήσων ευθύνονται για το 28% των καθυστερήσεων των πτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ελέγχουν μόλις το 6,9% της αεροπορικής κίνησης, σύμφωνα με έκθεση του Eurocontrol.

Ο μέσος όρος των καθυστερήσεων ανήλθε το 2013 στα 2,16 λεπτά τη στιγμή που, σύμφωνα με ανεξάρτητους υπολογισμούς ειδικών, κάθε λεπτό στοιχίζει στις αεροπορικές εταιρείες 76 ευρώ και η ετήσια επιβάρυνσή τους ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Οι ημέρες κατά τις οποίες σημειώθηκαν καθυστερήσεις, που υπερβαίνουν το ένα λεπτό, είναι τριπλάσιες για τη Λευκωσία από ότι για τη Βαρσοβία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη χειρότερη  θέση.

Σύμφωνα με έκθεση του Eurocontrol για τις επιδόσεις του 2013 (Performance Review Report), που δημοσιεύτηκε στις αρχές Ιουνίου, για 198 από τις 365 ημέρες του 2013 σημειώθηκαν στο κέντρο ελέγχου Λευκωσίας καθυστερήσεις πέραν του ενός λεπτού.

Μάλιστα το ποσοστό των πτήσεων στις οποίες σημειώθηκαν καθυστερήσεις πέραν των 15 λεπτών ανήλθε σε 6%.

Συγκριτικά, στη Βαρσοβία αντίστοιχες καθυστερήσεις καταγράφηκαν σε 62 ημέρες, στη Βαρκελώνη 40 και στις Κανάριες Νήσους 37.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Λευκωσία σχεδίαζε να αυξήσει τις δυνατότητες της για εξυπηρέτηση 59 αεροσκαφών την ώρα, κάτι που, όπως αναφέρεται, θα ικανοποιούσε σχεδόν απολύτως την εξυπηρέτηση της κίνησης.

Παρόλα αυτά, προστίθεται, η Λευκωσία δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις για τους χρήστες του εναέριου χώρου, με μέσο όρο 2,16 λεπτά αντί για 0,62 λεπτά που ήταν η πρόβλεψη για το 2013.

Εξάλλου, έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας (ICAO) δείχνει ότι τα επίπεδα ασφάλειας στην Κύπρο ανέρχονται στο 67,1% όσον αφορά την αποτελεσματική εφαρμογή των συστημάτων εποπτείας από το κράτος. 

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact