ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2019: Αυξημένη η συμμετοχή στην Ανατολική Ευρώπη

Αγκαλιάζουν τη διαδικασία οι Ευρωπαίοι

Τα πρώτα στοιχεία για την συμμετοχή στις ευρωεκλογές που διεξάγονται σήμερα στην ανατολική Ευρώπη δείχνουν αύξηση του ποσοστού σε σχέση με τις τελευταίες πριν από πέντε χρόνια. Στην Ουγγαρία το 17,2% είχε ψηφίσει μέχρι τις 10:00 το πρωί τοπική ώρα σε σχέση με 11,5% πριν από μια πενταετία.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Ρουμανία, όπου μέχρι την μια το μεσημέρι τοπική ώρα είχε ψηφίσει το 19,7% σε σχέση με 12,4% το 2014. Η χώρα διενεργεί ταυτόχρονα δημοψήφισμα για κάποιες αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της δικαιοσύνης.

Σλοβάκοι εκλογικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές θα ανέλθει σε περίπου 20%, το οποίο, παρότι χαμηλό, είναι υψηλότερο από το 13% του 2014. Η χώρα έχει καταγράψει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε όλες τις ευρωεκλογές από το 2004 που εντάχθηκε στην ΕΕ.

Το ποσοστό συμμετοχής ανάμεσα στα 3,8 εκατομμύρια Κροάτες ψηφοφόρους βρισκόταν στο 9,9% στις 11:30 τοπική ώρα, κατά 2% υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2014. Μια μικρή άνοδος στο ποσοστό συμμετοχής παρατηρήθηκε και στην Κύπρο καθώς στις 3 το μεσημέρι ανερχόταν σε 29% σε σχέση με 28% που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Στη Σλοβενία, το ποσοστό συμμετοχής ήταν ελαφρά υψηλότερο σε σχέση με το 2014: 8,9% στις 11:00 τοπική ώρα, έναντι 8,3% το 2014.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019 τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact