ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωεκλογές 2019: Πηγαίνετε να ψηφίσετε, λένε Στάινμπρουκ και Κέλερ

Πρώην Γερμανοί αξιωματούχοι εναντίον λαϊκιστών

Έκκληση προς τους Γερμανούς να προσέλθουν στις κάλπες στις Ευρωεκλογές και να δείξουν ότι θέλουν να προστατεύσουν την ενωμένη Ευρώπη με την καρδιά και την ψυχή τους, απευθύνουν ο πρώην Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, προειδοποιώντας για τους κινδύνους από τις δυνάμεις των λαϊκιστών.

«Η Ευρώπη βιώνει τη μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης στην ιστορία της», γράφουν οι δύο βετεράνοι πολιτικοί σε άρθρο τους στην εφημερίδα Bild και κάνουν λόγο για μια εποχή ανάπτυξης, σταθερότητας, ελευθερίας και ευημερίας για όλο και περισσότερα κράτη-μέλη, για περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων, για ασφάλεια δικαίου και για εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, στην αστυνομία και στο κράτος, αλλά και για νέες απειλές σε πολιτικό, οικονομικό, δημογραφικό και στρατιωτικό επίπεδο.

«Τα κεντρικά ερωτήματα είναι: πόσο φιλική με τους γείτονες, ανοιχτή, ειρηνική και ανεκτική πρέπει να είναι η Ευρώπη; Μήπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουν γίνει υπερβολικά αυτονόητα; Και πώς θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες;» γράφουν οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι ηγούνται της Γερουσίας του Εθνικού Ιδρύματος της Γερμανίας και επισημαίνουν ότι σε πολλές χώρες οι λαϊκιστές θέλουν να καταστρέψουν ό,τι χτίστηκε επί δεκαετίες, αλλά δεν έχουν απαντήσεις για τα σημαντικά θέματα του μέλλοντος, όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η προστασία του περιβάλλοντος, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, η παγκοσμιοποίηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν! Δείξτε ότι θέλουμε να προστατεύσουμε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή την ενωμένη Ευρώπη!» γράφουν οι κ.κ. Κέλερ και Στάινμπρυκ και παραπέμπουν στην ιδρυτική πράξη του Εθνικού Ιδρύματος το 1993: «Η ιδέα του γερμανικού έθνους και ο προσδιορισμός της εθνικής μας ταυτότητας δεν πρέπει να αφεθούν ούτε σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις ούτε σε αντιπάλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Και αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα την επόμενη Κυριακή, καταλήγουν οι δύο πολιτικοί: «Να μην παραδώσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε εκείνους που θέλουν να το διαλύσουν. Να στείλουμε μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας. Για μια ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη. Και μαζί για ένα καλό μέλλον της Γερμανίας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact