ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Συγκλονίζουν τα βίντεο από το εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας.

Στο εσωτερικό του πλοίου δεν υπάρχουν φλόγες παρά μόνο καπνοί και μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ το σκάφος έχει οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθεί η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και η πτώση των θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δύναμη της ΕΜΑΚ που βρίσκεται, ήδη, στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το πλοίο αναμένεται να ενισχυθεί σήμερα από 42 έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής, τα οποία θα επιχειρήσουν σε όλο το πλοίο προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική. Σε βίντεο διακρίνονται οι Πυροσβέστες να βρίσκονται μέσα στο πλοίο με ειδικές στολές και εξοπλισμό που τους προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται.

Που εστιάζουν οι έρευνες των αρμόδιων αρχών

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν αφορούν:

Το βάρος των ερευνών θα πέσει σε πρώτη φάση τον έλεγχο για το σύστημα πυρασφάλειας και στεγανοποίησης, για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες πως δεν λειτούργησε σωστά.
Παράλληλα θα εξεταστεί αν είχε γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο γκαράζ πριν τη φωτιά, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αποκρίνεται πως υπήρχαν πληρώματα που έκαναν διαρκώς ελέγχους, αυτό μένει όμως να επιβεβαιωθεί.
Συνεχίζοντας πρέπει να απαντηθεί από τους ερευνητές αν αντέδρασε γρήγορα το προσωπικό κατά την εκκένωση του πλοίου, φαίνεται όμως πως όλα κινήθηκαν ομαλά.
Τέλος κρίσιμο κομμάτι στη έρευνες αποτελεί το ερώτημα για το αν έγινε έλεγχος για ύπαρξη οδηγών στο γκαράζ τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, μετά την εντολή για εκκένωση από το πλοίαρχο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact