ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό «συμβιβασμό» περιμένει η Ρώμη για τους 49 πρόσφυγες

Η Ιταλία μπορεί να δεχθεί έως 15 ανθρώπους

Με έναν ευρωπαϊκό συμβιβασμό είναι πιθανό να λήξει η υπόθεση των 49 προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται εδώ και δεκαπέντε ημέρες σε δυο πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων σε χωρικά ύδατα της Μάλτας.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχει δώσει τη διαβεβαίωση ότι η Ρώμη είναι διατεθειμένη να δεχθεί συνολικά μέχρι δεκαπέντε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σκάφη των ΜΚΟ Sea Eye και Sea Watch.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρόκειται μόνο για γυναίκες και παιδιά, όπως είχε πει αρχικά ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβερνητική συμμαχία της Ρώμης «δεν θέλει να χωρίσει καμία οικογένεια».

Η εφημερίδα Corriere della Sera, παράλληλα, γράφει ότι η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι οι 49 αυτοί μετανάστες πρόκειται τελικά να αποβιβαστούν στη Μάλτα, παρά την μέχρι τώρα αρνητική στάση που κρατά η Βαλέτα.

Η εφημερίδα του Μιλάνου εξηγεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές των Βρυξελλών με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και της Γαλλίας για την κατανομή των προσφύγων και μεταναστών. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, τέλος, μεταδίδει ότι η κυβέρνηση της Ρώμης είναι σε διαρκή διάλογο με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο σε αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact