ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2015: Είμαστε όλοι ήρωες και ο Μονς Σελμερλόβ της Σουηδίας, νικητής

Είμαι τόσο ευτυχισμένος! Σας ευχαριστώ όλους που μας ψηφίσατε. Δεν έχει σημασία ποιόν αγαπάμε, ούτε τι είμαστε… Είμαστε όλοι ήρωες!, είπε εμφανώς συγκινημένος ο Μονς, παραλαμβάνοντας το κρυστάλλινο μικρόφωνο, το βραβείο της Eurovision 2015

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ρωσία και στην τρίτη η Ιταλία, με 303 και 292 βαθμούς αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα προγνωστικά.

Η Ελλάδα τερμάτισε 19η σε σύνολο 27 διαγωνιζομένων (πέρυσι ήμασταν 20οι), παίρνοντας 10 βαθμούς από την Αλβανία, 8 από την Κύπρο και 5 από την Αρμενία, ενώ στο πάτο βρέθηκαν η Γερμανία και η διοργανώτρια Αυστρία, με μηδέν βαθμούς!

Η χώρα της Βόρειας Ευρώπης πήγε τον διαγωνισμό ένα βήμα παρακάτω με εφέ που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι τώρα στη σκηνή του διαγωνισμού.

Ειδικά εφέ που αντιστοιχούν σε video clip του Kanye West ας πούμε, και όχι σε live συμμετοχή!

Η εντυπωσιακή τεχνολογία σε συνδιασμό με το δυναμισμό του κομματιού ξεσήκωσαν την αρένα.

«Είμαστε όλοι ήρωες της εποχής μας», λέει στο ρεφρέν το «Heroes», που έγραψαν οι Λίνεα και Τζόι Ντεμπ, Άντον Μάλμπεργκ και Χαρντ αφ Σέγκερσταντ.

«Όταν ήμουν μικρός είχα κάποια προβλήματα με το  να κάνω φίλους, δεχόμουν bullying στην τάξη μου και όλοι ήταν στραμμένοι εναντίον μου», έχει εξομολογηθεί ο Μονς, προσθέτοντας ότι το ανθρωπάκι που τον συνοδεύει στη σκηνή συμβολίζει τον ένα και μοναδικό φίλο που είχε και στάθηκε στο πλευρό του, εμψυχώνοντάς τον να μην το βάλει κάτω!

Με τα προγνωστικά να επιβεβαιώνονται ολοκληρώθηκε η 60η Eurovision: νικήτρια αναδείχθηκε η Σουηδία, μετά από «μάχη» με τη Ρωσία, ενώ η Ελλάδα γνώρισε πανωλεθρία καθώς ψηφίστηκε μόνο από τρεις από τις 40 χώρες και τερμάτισε 19η.

 

Ο Μονς Σελμερλόβ και το «Heroes» ανέβηκαν στη μουσική κορυφή της Ευρώπης με 365 βαθμούς, κάνοντας τη Σουηδία τη δεύτερη χώρα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του διαγωνισμού (αυτή ήταν η 6η – τις περισσότερες έχει η Ιρλανδία), ενώ ο διαγωνισμός επιστέφει στη χώρα μετά από τέσσερα χρόνια (είχε διοργανωθεί στο Μάλμε, το 2012, μετά τη νίκη της Λορίν με το «Euphoria»).

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact