ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2015: Πρώτος Ημιτελικός! Όλες οι εξελίξεις

Και η Ελλάδα, όπως τελικά αναμένονταν τις τελευταίες μέρες, πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2015 που θα γίνει το Σάββατο!
Πολλά μπράβο στην Μαρία- Έλενα Κυριάκου για την άψογη εμφάνιση της στον πρώτο ημιτελικό.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια με δυναμισμό έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και κατάφερε να δημιουργήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Εμφανίστηκε με μακρύ ασημένιο φόρεμα γεμάτο κρύσταλλα, όπως και στις πρόβες ενώ αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν οι εκρήξεις φωτός μέσα στο μπλε, όπου φωτίζεται όλη η σκηνή. Τελικά, παρά τις συμβουλές του συνεργάτη της, Ευθύβουλος Θεοχάρους, δεν έβαλε τα κλάματα. Η χορογραφία είναι δια χειρός Μαρίας Λυραράκη.

Οι υπόλοιπες 9 χώρες που περνούν στον τελικό είναι: Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία, Βέλγιο!

Στις 22:00 ακριβώς το χαρακτηριστικό μουσικό θέμα της Eurovision μας καλωσορίζει στον διαγωνισμό. Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου στην περιγραφή.

Στο Wiener Stadthalle της Βιέννης διεξάγεται αυτή την ώρα ο Α΄ Ημιτελικός του 60ου πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision. Δεκαέξι χώρες διεκδικούν απόψε τις 10 από τις 27 θέσεις του τελικού, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με τη νικήτρια του “The Voice” Μαρία Έλενα Κυριάκου.
16 Γεωργία: Nina Sublatti – Warrior Γεωργία: Η σeξy εμφάνιση της πολεμίστριας
Η φετινή εκπρόσωπος της Γεωργίας είναι όμορφη, σέξι και με ωραία φωνή.
Ένα πακέτο που δεν το συναντάς συχνά και γι’ αυτό τον λόγο την επέλεξαν για να την στείλουν στην Eurovision. Το «Warrior» το έχει γράψει η ίδια και όπως είχε δηλώσει το πιστεύει ως τραγούδι και θέλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στην σκηνή. Η Nina Sublatti αποφάσισε να φορέσει μαύρο σύνολο που καταλήγει σε σορτς με ψηλές μπότες ενώ τα φτερά στους ώμους της έκαναν την διαφορά.

15 Ρουμανία: Voltaj – De La Capat/ All Over Again Η Ρουμανία στέλνει το δικό της μήνυμα για την μοναξιά των παιδιών

Ο εκπρόσωπος της Ρουμανία και η μπάντα βγήκαν στην σκηνή ντυμένοι total black.

Φέτος, θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για τα παιδιά  που ζουν μόνα τους στο σπίτι χωρίς τους γονείς τους, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλη χώρα για να δουλέψουν. Άλλωστε, γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν βαλίτσες στην σκηνή και γι’ αυτό είδαμε στην οθόνη πίσω τους κάδρα με φωτογραφίες μικρών παιδιών και γράμματα.

14 Αλβανία: Elhaida Dani – I’m Alive
«I’m alive» τραγούδησε η Elhaida Dani.

Η εκπρόσωπος της Αλβανίας επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο σύνολο με κοψίματα στο πλάι , ενώ η μπέρτα με τα στρας έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή την εμφάνισή της. Τέλος, τα εφέ και τα χρώματα που επέλεξαν οι γείτονες για την εμφάνισή τους στον μουσικό διαγωνισμό δεν πέρασαν απαρατήρητα. Τέλος, όσον αφορά την τραγουδίστρια είναι η νικήτρια του The Voice της Ιταλίας το 2013 και έχει κάνει αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες μέχρι στιγμής.

13 Δανία: Anti Social Media – The Way You Are Δανία: Εμπνευσμένο από την δεκαετία του ’60 το τραγούδι

Οι «Anti Social Media» ανέβηκαν στην σκηνή της Eurovision και έδωσαν έναν άλλο αέρα στην βραδιά.

Το νεανικό συγκρότημα από την Δανία ερμήνευσε το «The way you are» και μας ταξίδεψε στην δεκαετία του ’60. Στο ίδιο στυλ ήταν και η εμφάνισή τους, αλλά και τα δυο ηχεία της εποχής που είχαν στην σκηνή.

Ρωσία: Polina Gagarina – A Million Voices
Εκπληκτική η εμφάνιση της Ρωσίας στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2015 και είναι δίκαια το μεγάλο φαβορί του αποψινού ημιτελικού! Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αρκετός λόγος για την Polina Gagarina και όχι άδικα.

Η εκπρόσωπος της Eurovision έδωσε τον καλύτερό της εαυτό τόσο φωνητικά όσο και με την σκηνική της παρουσία. Η τραγουδίστρια επέλεξε να φορέσει ένα μακρύ λευκό φόρεμα με βαθύ ντεκολντέ. Για φόντο η Ρωσία επέλεξε διάφορους σχηματισμούς όπως ανεμοστρόβιλο και εκρήξεις στις αποχρώσεις του μπλε και του άσπρου, ενώ στο τέλος του τραγουδιού εμφανίστηκε η γη να περιστρέφεται στο σύμπαν.

Δείτε το video:

22:52 Ουγγαρία: Boggie – Wars For Nothing

Σερβία: Bojana Stamenov – Beauty Never Lies
Πολύχρωμες σημαίες για την Σερβία Η εμφάνιση της Σερβίας είχε λίγο απ’ όλα.

Η τραγουδίστρια φορούσε ένα μακρύ ασημογκρί φόρεμα και τα μαλλιά της τα είχε πιασμένα. Οι χορευτές κρατούσαν πολύχρωμες σημαίες και φορούσαν μακριά άσπρα φορέματα και τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα με άσπρες μάσκες. Κατά την διάρκεια της εμφάνισής τους, οι χορευτές πέταξαν τις σημαίες και τις μάσκες ενώ έβγαλαν και τα φορέματα και έμειναν με πολύχρωμα ρούχα.

F.Y.R. Macedonia: Daniel Kajmakoski – Autumn Leaves FYROM: Ο Daniel με το διασημότερο φωνητικό συγκρότημα Merj

Απλή αλλά πολύ καλή φωνητικά και σκηνικά η συμμετοχή του FYROM στον φετινό διαγωνισμό.

Ο τραγουδιστής στατικός αλλά όλη τη δουλειά την έκαναν οι Merj (πρώην Blackstreet), ένα πολύ διάσημο φωνητικό συγκρότημα της δεκαετίας του ’90. Το φόντο τους είναι φθινοπωρινό. Δείτε την εμφάνιση τους στον πρώτο ημιτελικό

Εσθονία: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday Εσθονία: Από το YouTube… στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό

«Αν έχεις τύχη διάβαινε», λένε στην Ελλάδα και μάλλον αυτό ισχύει και για την εκπρόσωπο της Εσθονίας αφού ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της χώρας, την ανακάλυψε μέσω ενός βίντεο της στο YouTube.

Ο συνθέτης είναι ο κιθαρίστας που βλέπουμε στη σκηνή μαζί της και είναι ο άνθρωπος που της έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται απόψε στη σκηνή. Στο φόντο πίσω τους απεικονίζονται κτίρια σε διάφορα χρώματα και το πάτωμα της σκηνής έχει ένα μπλε χρώμα που τους δίνει φως. Δείτε την εμφάνιση τους στον πρώτο ημιτελικό

Ελλάδα: Μαρία Έλενα Κυριάκου – One Last Breath Εξαιρετική η εμφάνιση της Μαρίας – Έλενας Κυριάκου! Φαίνεται να κερδίζει το πολυποθητο εισιτήριο για τον τελικό

Φινλανδία: Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina Mun Pitää 22:30 Η συμμετοχή που συζητήθηκε περισσότερο από όλες φέτος είναι αυτή της Φινλανδίας. Τα μέλη του συγκροτήματος Pertti Kurikan Nimipäivät πάσχουν από σύνδρομο Down. Με το Aina Mun Pitää ξεσηκώνουν την αρένα της Βιέννης.

Ολλανδία: Trijntje Oosterhuis – Walk Along

22:26 Η Ολλανδία χρωματίζει ηχητικά το στάδιο με την μπαλάντα Walk Along της Trijntje Oosterhuis.

22:18 Η Αρμενία ανεβαίνει δεύτερη στη σκηνή. Οι Genealogy δοκιμάζουν την τύχη του με την μπαλάντα “Face The Shadow”

22:13 Η Μολδαβία ανοίγει τη φετινή Eurov;ision. Ο Eduard Romanyuta ερμηνεύει το ρυθμικό και εντυπωσιακό “I Want Your Love”

22:10 Οι τρεις παρουσιάστριες της βραδιάς επί σκηνής…

22:05 Η Conchita καλωσορίζει τους συμμετέχοντες, ανάμεσά τους και την Μαρία Έλενα Κυριάκου.

22:02 Η περσινή νικήτρια που έφερε τον διαγωνισμό στην Αυστρία, Conchita Wurst, πραγματοποιεί μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση, ανοίγοντας τη βραδιά με το Rise Like A Phoenix. Φέτος θα αναλάβει τη μετάδοση από τα παρασκήνια.

Στις 22:00 ακριβώς το χαρακτηριστικό μουσικό θέμα της Eurovision μας καλωσορίζει στον διαγωνισμό. Γιώργος Καπουτζίδης και Μαρία Κοζάκου στην περιγραφή.

Στον α’ ημιτελικό θα εμφανιστούν 16 χώρες:

Μολδαβία: Eduard Romanyuta – I Want Your Love
Αρμενία: Genealogy – Face The Shadow
Βέλγιο: Loïc Nottet – Rhythm Inside
Ολλανδία: Trijntje Oosterhuis – Walk Along
Φινλανδία: Pertti Kurikan Nimipäivät – Aina Mun Pitää
Ελλάδα: Μαρία Έλενα Κυριάκου – One Last Breath
Εσθονία: Elina Born & Stig Rästa – Goodbye To Yesterday
F.Y.R. Macedonia: Daniel Kajmakoski – Autumn Leaves
Σερβία: Bojana Stamenov – Beauty Never Lies
Ουγγαρία: Boggie – Wars For Nothing
Λευκορωσία: Uzari&Maimuna – Time
Ρωσία: Polina Gagarina – A Million Voices
Δανία: Anti Social Media – The Way You Are
Αλβανία: Elhaida Dani – I’m Alive
Ρουμανία: Voltaj – De La Capat/ All Over Again
Γεωργία: Nina Sublatti – Warrior

Η Μαρία Έλενα Κυριάκου δίνει απόψε τη μάχη της για τον τελικό – Δείτε όλα όσα γίνονται αυτή την ώρα στο Wiener Stadthalle της Βιέννης

Μπορεί φέτος, όπως και προηγούμενες χρονιές η Ελλάδα να μην πήγε στην διοργανώτρια χώρα του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού με τυμπανοκρουσίες και πανηγύρια, ωστόσο οι συμμετοχές της, όπως και η φετινή με την Μαρία Έλενα Κυριάκου, είναι αξιόλογες.

Η τελετή έναρξης του πρώτου ημιτελικού στο στάδιο της Βιέννης για τον 60ο διαγωνισμό του θεσμού, πραγματοποιείται αυτή την ώρα και όλα θυμίζουν μια μεγάλη γιορτή με χορευτικά, με την όπερα της Βιέννης στη σκηνή και τους εκπρόσωπους των χωρών να είναι έτοιμοι για την μεγάλη μάχη.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2014 ανακοινώθηκε πως το επίσημο σύνθημα του διαγωνισμού θα είναι «Building Bridges» που σημαίνει «Χτίζοντας γέφυρες». Το σύνθημα ήταν ιδέα της Κοντσίτα Βουρστ και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ORF. Να θυμίσουμε πως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που λαμβάνει μέρος η Αυστραλία απευθείας τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η συμμετοχή της θα πραγματοποιηθεί μία μόνο φορά, ενώ αν κερδίσει το 2015 θα μπορέσει να ξανά συμμετάσχει αλλά ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Ο ημιτελικός μεταδίδεται ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

Την παρουσίαση και τον σχολιασμό κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης με μοναδικές ατάκες.

16 χώρες και μόνο 10 εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η μεγάλη γιορτή της μουσικής σήκωσε αυλαία στο Stadhalle της Βιέννης, με τις 16 πρώτες χώρες του διαγωνισμού – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – να ανεβαίνουν μία μία στη σκηνή και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι χώρες που διαγωνίζονται σήμερα κατά σειρά εμφάνισης στον αποψινό ημιτελικό της Eurovision είναι οι εξής: Μολδαβία: «I Want Your Love», Αρμενία: «Face The Shadow», Βέλγιο: «Rhythm Inside», Ολλανδία: «Walk Along»,  Φινλανδία: «Aina Mun Pitää», Ελλάδα: «One Last Breath»,  Εσθονία: «Goodbye To Yesterday», ΠΓΔΜ: «Autumn Leaves», Σερβία: «Beauty Never Lies», Ουγγαρία: «Time», Ρωσία: «A Million Voices », Δανία: «The Way You Are»,  Αλβανία: «I’m Alive»,  Ρουμανία: «De La Capat/ All Over Again» και Γεωργία: «Warrior».


H σκηνή λίγο πριν την έναρξη, που πραγματοποιήθηκε με την εμφάνιση της περσινής νικήτριας Conchita Wurst, που ερμήνευσε το τραγούδι της “Rise like a Phoenix” και στην συνέχεια καλωσόρισε τις 16 χώρες στον χώρο του Stadhalle.


Η Conchita Wurst επί σκηνής. Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Το κλίμα στο κατάμεστο Stadhalle της Βιέννης είναι πανηγυρικό καθώς η αγωνία για την ελληνική αποστολή κορυφώνεται. Σχολιαστές της βραδιάς για την ελληνική τηλεόραση είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.


Η Μαρία Έλενα Κυριάκου θα ερμηνεύσει το “One last breath” φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου με styling του Κώστα Ζήση, ενώ οι εντυπωσιακοί φωτισμοί σχεδιάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Γαρίνη. Μαζί της στο One Last Breath, ο Ευθύβουλος Θεοχάρους που την συνοδεύει στο πιάνο και οι Άλεξ Οικονόμου και Κατερίνα Κυριάκου που αναλαμβάνουν τα φωνητικά.

Τα γραφεία στοιχημάτων θέλουν την χώρα μας να καταφέρνει να προκρίνεται στον τελικό καθώς η Μαρία Έλενα Κυριάκου έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι στιγμής της εντυπώσεις.

Ανάμεσα στα λεγόμενα “φαβορί” της βραδιάς εκτός από την Ελλάδα, βρίσκονται η Ρωσία, η Εσθονία, η Ρουμανία αλλά και η Γεωργία που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα κονταροχτυπηθούν για τις πρώτες θέσεις.

Τα εισιτήρια που θα δοθούν για τον τελικό του Σαββάτου 23 Μαΐου είναι δέκα και σίγουρα όλοι ελπίζουν ένα από αυτά να το κρατά η Ελλάδα! Stay Tuned για να δεις εδώ την ελληνική συμμετοχή στον Α’ Ημιτελικό.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact