ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2015: Πρόβλημα στον τελικό με την ακύρωση βαθμολογίας δυο χωρών

Μπορεί ο τελικός της Eurovision 2015 να κύλησε υπέροχα όμως μία αναφορά που εστάλη στον Πρόεδρο της επιτροπής του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού, θα προκαλούσε μεγάλο πονοκέφαλο στους διοργανωτές που καλούνται να ακυρώσουν την βαθμολογία δυο χωρών.

Ο λόγος για το Μαυροβούνι και τα Σκόπια, που όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι διοργανωτές, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τους δεν ήρθε, όπως ορίζει η EBU από το televoting και την κριτική τους επιτροπή σε αντιστοιχία 50%-50% αλλά μόνο από το televoting.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε σε ξένα ΜΜΕ, αναμένεται να συσκεφτεί ειδικό συμβούλιο να αποφασίσουν πως θα κινηθούν, ποιες θα είναι οι κυρώσεις στις επιτροπές των δυο χωρών αλλά και πόσο τα νέα δεδομένα θα επηρεάσουν τη νίκη της Σουηδίας.

Η οικονομική κρίση στη χώρα έδωσε έμπνευση σε αρκετές… κακίες, βασισμένες βέβαια στην πραγματικότητα, καθώς αρκετοί αναρωτιούνταν τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα κέρδιζε τη Eurovision και θα ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό την επόμενη χρονιά.

«Ακολουθεί η Ελλάδα με το τραγούδι: Σας παρακαλούμε, μην μας ψηφίσετε, δεν μπορούμε να καλύψουμε τη διοργάνωση», ήταν ένα από αυτά τα σχόλια, αν και υπήρχαν κάποια με μεγαλύτερη δόση κακίας, όπως το «Θέλω να κερδίσει η Ελλάδα ώστε να πάθουν τεράστιο πανικό γιατί θα πρέπει να το διοργανώσουν».

Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που σχολίαζαν μέσω της Eurovision τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, όπως εκείνος που έγραψε στο Twitter ότι «Αν η Ελλάδα κερδίσει είμαι σίγουρη ότι η Γερμανία θα πληρώσει για να φιλοξενήσει το διαγωνισμό», όπως και «Ας ψηφίσουμε όλοι την Ελλάδα, πάντα αναρωτιόμουν πώς θα είναι ένας διαγωνισμός στο Βερολίνο».

Εννοείται πως από τους χρήστες του Twitter δεν ξέφυγε ούτε το βαθύ σκίσιμο στο φόρεμα της Μαρίας Ελενας Κυριάκου. «Είναι τόσο φτωχοί που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε φερμουάρ», έγραψε κάποιος. «Δεν έχουν αρκετά χρήματα ούτε για να τελειώσουν το ράψιμο του φορέματος», σχολίασε άλλος, ενώ υπήρξε και η απορία «Ποιος πλήρωσε το φόρεμα;».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact