ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2016: Η Μπιγιονσέ της Αρμενίας προκάλεσε αντιδράσεις

H Ιβέτα Μουκουτσιάν, είναι η πιο εκρηκτική παρουσία φέτος στη Eurovision και πέρα από την εμφάνιση της, προκάλεσε και μια μικρή «έκρηξη» στον διαγωνισμό με τον τρόπο που αποφάσισε να πανηγυρίσει την πρόκριση της στον τελικό. Η «Μπιγιονσέ της Αρμενίας», όπως τη φωνάζουν στη χώρα της, προκάλεσε την παρέμβαση των διοργανωτών, που ανακοίνωσαν ότι θα επιβληθεί τιμωρία στην κρατική τηλεόραση της Αρμενίας.

Η Ιβέτα Μουκουτσιάν, βρέθηκε στη δίνη του σκανδάλου καθώς πανηγύρισε την πρόκρισή της στον τελικό του Σαββάτου με τη σημαία της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο- Καραμπάχ, της περιοχής που διαταράσσει τις σχέσεις Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν εδώ και δεκαετίες.

Η Ιβέτα πανηγυρίζει με τη σημαία που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Επισήμως, οι Αζέροι δεν θέλησαν να σχολιάσουν την ενέργεια της 29χρονης τραγουδίστριας, η οποία, στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό, την απέδωσε στην επιθυμία της να επέλθει ειρήνη στα σύνορα της χώρας. Ωστόσο, η EBU παρενέβη και ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί τιμωρία στην κρατική τηλεόραση της Αρμενίας, καθώς ο κανονισμός δεν επιτρέπει την μετάδοση οποιουδήποτε πολιτικού ή διαφημιστικού μηνύματος.

«Η EBU απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας και θεωρεί ότι η εμφάνιση της σημαίας βλάπτει το προφίλ της Eurovision… Έχουμε πλήρη επίγνωση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Θεωρούμε την εμφάνιση της σημαίας μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης περιοχής σοβαρή παραβίαση του άρθρου 1.2.2 του διαγωνισμού που προβλέπει πως “δεν επιτρέπονται μηνύματα που προωθούν, οργανισμούς, ιδρύματα, πολιτικές, εταιρείες, μάρκες προϊόντα ή υπηρεσίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η «καμπάνα» που θα επιβληθεί θα αποφασιστεί στην επικείμενη συνεδρίαση της EBU, τον Ιούνιο, ενώ η διοργανώτρια Αρχή προειδοποίησε πως οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό της χώρας από τη φετινή διοργάνωση!

 

protothema

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact