ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2016, πρώτος ημιτελικός και η Ελλάδα θέλει τελικό. Live

Σε λίγη ώρα ξεκινά ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα. Το madata.gr θα σχολιάσει, όπως κάθε χρόνο,  το διαγωνισμό λεπτό προς λεπτό και την προσπάθεια του συγκροτήματος Argo να βρεθούν στον τελικό του Σαββάτου.

Ξεκινά στς 10 ακριβώς ώρα Ελλάδας ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2016 και η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο διεκδικούν την θέση τους στον τελικό.
Απόψε η Ελλάδα θα πέσει στην αρένα μαζί με άλλες 17 χώρες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και μερικά από τα φαβορί για την πρώτη θέση.
Η αποστολή του συγκροτήματος είναι αρκετά δύσκολη και τα γραφεία στοιχημάτων δεν δίνουν πολλές ελπίδες στους Argo. Αυτό, ωστόσο, δεν πτοεί τα μέλη και στις τάξεις της ελληνικής αποστολής επικρατεί αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα στον ημιτελικό.

Σε λίγη ώρα η Ελλάδα ανεβαίνει στη σκηνή του Globe Arena της Στοκχόλμης για να δώσει τη μάχη της για μια θέση στη δεκάδα που θα προκριθεί στον τελικό της Eurovision το ερχόμενο Σάββατο.

Η Ελλάδα έστειλε φέτος με απευθείας ανάθεση ένα τραγούδι κράμα παραδοσιακών ακουσμάτων και ραπ, από το συγκρότημα Argo. Η επιλογή έγινε χωρίς ελληνικό τελικό και το κομμάτι επέλεξε η διοίκηση της ΕΡΤ, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Οι 18 χώρες που θα διαγωνιστούν απόψε το βράδυ, με σειρά εμφάνισης είναι οι εξής:

Φιλνανδία: Sing It Away sung by Sandhja
Ελλάδα: Utopian Land sung by Argo
Μολδαβία: Falling Stars sung by Lidia Isac
Ουγγαρία: Pioneer sung by Freddie
Κροατία: Lighthouse sung by Nina Kraljić
Ολλανδία: Slow Down sung by Douwe Bob
Αρμενία: LoveWave sung by Iveta Mukuchyan
Σαν Μαρίνο: I Didn’t Know sung by Serhat
Ρωσσία: You Are The Only One sung by Sergey Lazarev
Τσεχία: I Stand sung by Gabriela Gunčíková
Κύπρος: Alter Ego sung by Minus One
Αυστρία: Loin d’ici sung by ZOË
Εσθονία: Play sung by Jüri Pootsmann
Αζερμπαϊτζάν: Miracle sung by Samra
Μαυροβούνιο: The Real Thing sung by Highway
Ισλανία: Hear Them Calling sung by Greta Salóme
Βοσνία Ερζεγοβίνη: Ljubav Je sung by Dalal, Deen, Ana & Jala
Μάλτα: Walk on Water sung by Ira Losco

18 τραγούδια: 21 χώρες ψηφίζουν
Να θυμίσουμε πως από τις χώρες που συμμετέχουν, δικαίωμα ψήφου απόψε έχουν μόνο οι 18 που διαγωνίζονται στον αποψινό ημιτελικό, καθώς και οι επιτροπές από τις χώρες αυτές, αλλά και οι Σουηδία, Γαλλία και Ισπανία τα τραγούδια των οποίων έχουν περάσει απευθείας στον τελικό.
Η ψήφος των επιτροπών έχει ήδη προσμετρηθεί, αφού δόθηκε από το βράδυ της Δευτέρας κατά τη γενική πρόβα. Το υπόλοιπο 50% θα προστεθεί απόψε μέσω televoting και σύμφωνα με την επιθυμία των τηλεθεατών.
Κατάταξη και βαθμολογίες δεν ανακοινώνονται απόψε. Μόνο οι δέκα χώρες που περνάνε στον τελικό. Η Eurovision θα αναρτήσει τα αποτελέσματα των ημιτελικών μετά το τέλος του τελικού στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Στον Α’ Ημιτελικό μπορούν να ψηφίσουν μόνο οι 18 χώρες που διαγωνίζονται (και φυσικά κάθε χώρα δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει τη δική της συμμετοχή) και τρεις από τις BIG 5 και τη διοργανώτρια χώρα. Στον αποψινό ημιτελικό λοιπόν ψηφίζουν εκτός από τις διαγωνιζόμενες και η Ισπανία, η Σουηδία και η Γαλλία.
Η εμφάνιση της Ελλάδας επί σκηνής

Το ελληνικό τραγούδι ξεκινά με τον λυράρη σε ένα μίνι σόλο, εισαγωγή στο τραγούδι, ενώ κατά τη διάρκεια του τραγουδιού υπάρχει και ένα “δείγμα” ποντιακού χορού. Η γέφυρα με την ποντιακή λύρα και ο χορός του συγκροτήματος επί σκηνής κέρδισε πάντως τις εντυπώσεις στη Σουηδία και έδωσε πόντους στην ελληνική συμμετοχή, της οποίας η υποδοχή ήταν αρκετά μουδιασμένη.
Τι λένε τα στοιχήματα για την Ελλάδα;

Λίγες ώρες πάντως πριν την εμφάνιση της ελληνικής συμμετοχής, οι στοιχηματικές αποδόσεις, δείχνουν “δύσκολη” νύχτα καθώς οι Argo δεν φαίνονται να πλασάρονται μέσα στη δεκάδα.

Επιπλέον, στην Ελλάδα δίνεται 3.00 απόδοση για την περίπτωση να προκριθεί στον τελικό και 1.35 στον αποκλεισμό, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως για την ώρα φαίνεται πιο πιθανό η χώρα να μείνει έξω. Αντίστοιχα, σε ό, τι αφορά την πρόκριση, το stoiximan.gr δίνει μικρότερες αποδόσεις από την Ελλάδα σε 13 χώρες, που επίσης υποδεικνύει πως η χώρα μας μοιάζει να καταλήγει έξω από τη διοργάνωση

Σκάνδαλο στη Eurovision, που φέτος φιλοξενείται στη Στοκχόλμη, λίγες ώρες πριν από τον Α’ Ημιτελικό με τη συμμετοχή της Ελλάδας.

“Πρωταγωνίστρια” του σκανδάλου η επιτροπή της Ρωσίας, που μάλιστα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Όπως είναι γνωστό, το 50% της βαθμολογίας κάθε χώρας που ψηφίζει προέρχεται από μία πενταμελής επιτροπή. Οι συγκεκριμένοι κριτές παρακολουθούν την γενική πρόβα και βάζουν την βαθμολογία τους, η οποία δεν αποκαλύπτεται μέχρι το τέλος του τελικού της Eurovision.

Η ρωσική κριτική επιτροπή κάπου μπερδεύτηκε και ένα από τα μέλη της αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά τις πρόβες και όσα γίνονταν στο χώρο που βρίσκονταν.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα social media, η κριτής αποκαλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση της συμμετοχής της Ολλανδίας και της Αρμενίας μέσα από το κλειστό δορυφορικό κύκλωμα, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της EBU. Ύστερα, φανερώνει μέρος της βαθμολογίας της, όπου φαίνεται να είναι υπέρ του «Slow Down» και των «Argo» που προηγήθηκαν – κάτι που επίσης απαγορεύεται από τους υπευθύνους της Eurovision.
Εγείρονται, λοιπόν, πολλές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για τη στάση που θα τηρήσει η EBU (σ.σ Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) καθώς το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει σωρεία παραβάσεων των κανονισμών.

Με ένα tweet της όμως οι υπεύθυνοι της παραγωγής έγραψαν: “Εξετάζονται οι αναφορές σχετικά με το βίντεο της ρωσικής κριτικής επιτροπής. Περισσότερες πληροφορίες την Τρίτη το απόγευμα”.

 

Reports about Russian jury vote video looked into, further information Tuesday afternoon

— Eurovision Press (@eurovisionpress) 9 Μαΐου 2016

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact