ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2022: Απόψε ο Α’ ημιτελικός με Ελλάδα, όλες οι πληροφορίες

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η «αυλαία» του 66ου διαγωνισμού της Eurovision και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Τορίνο της Ιταλίας όπου από τις 10 ως και τις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο μεγάλος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

Απόψε, διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός στις 22.00 σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Pala Olimpico και την Αμάντα Γεωργιάδη να διεκδικεί για την Ελλάδα θέση στον μεγάλο τελικό. Συνολικά θα εμφανιστούν απόψε 17 χώρες, ενώ η Κύπρος θα εμφανιστεί στον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου με την Ανδρομάχη Δημητροπούλου.

Η συμμετοχή της Ελλάδας με το τραγούδι «Die together» θα κάνει την εμφάνιστή της στην 15η θέση. Πρόκειται για μία δυναμική και συναισθηματική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Στον δεύτερο ημιτελικό η Κύπρος με την Ανδρομάχη

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ευρωπαϊκό Διαγωνισμό με το κομμάτι «Ela», το οποίο έχει αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό μέσα από τον β’ ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 22:00 (ώρα Κύπρου) και όπως έχει οριστεί, θα εμφανιστεί 9η κατά σειρά.

Σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, η Ανδρομάχη θα κάνει δύο πρόβες τζενεράλε, μία το πρωί και μία το απόγευμα. Τη δεύτερη πρόβα θα παρακολουθήσουν οι κριτικές επιτροπές των χωρών προκειμένου να ψηφίσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι στην δεύτερη πρόβα της Κύπρου η αποστολή μας αντιμετώπισε κάποια τεχνικά προβλήματα στην σκηνή της Eurovision ωστόσο καταχειροκροτήθηκε.

Πάντως, η Ανδρομάχη λίγες μέρες πριν από τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision στον οποίο θα εμφανιστεί η Κύπρος, μίλησε στο περιοδικό Tv Mania για τις πυρετώδεις προετοιμασίες που γίνονται, ενώ μεταξύ άλλων στην ερώτηση αν θα δήλωνε πανέτοιμη για την πρόκρισή μας στον τελικό απάντησε ότι «Δηλώνω πανέτοιμη να κάνω το καλύτερο δυνατό ώστε η σημαία της Κύπρου να κυματίσει ανάμεσα στις χώρες που θα προκριθούν. Απρόβλεπτος ο διαγωνισμός αλλά εμείς δηλώνουμε έτοιμοι.»

Ακούστε το τραγούδι της κυπριακής αποστολής:

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ ημιτελικό

Αλβανία Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.
Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ ημιτελικό

Φινλανδία,Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Άγιος Μαρίνος, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο,Σουηδία
Τσεχία.

Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 10 πρώτες χώρες, οι οποίες θα συναντήσουν τις Big 5. Στον τελικό θα συμμετάσχουν δηλαδή οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact