ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εβδομάδα πληρωμών η «μεγάλη εβδομάδα»

Εβδομάδα πληρωμών θα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις, μια σειρά από επιδόματα και το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα. Όπως είπε, σε συνεννόηση με το διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη, τη Μεγάλη Εβδομάδα, στο διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, θα υπάρξει εισήγηση, βάσει της οποίας οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7 και 9.

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για την ίδια κατηγορία συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες και ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους, όμως, λήγει σε 0, 2,4, 6 και 8. Η δεύτερη κατηγορία των συντάξεων αφορά αυτές του τ. ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ.

Αυτές οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου. Η τελευταία καταβολή συντάξεων (ΝΑΤ, Δημόσιο, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) θα γίνει στις 29 Απριλίου, ενώ οι επικουρικές θα καταβληθούν στις 5 Μαΐου.

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μια σειρά από επιδόματα.

Συγκεκριμένα, αυτήν την εβδομάδα, ξεκινά το πρώτο «κύμα» καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, σε εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τελεί σε αναστολή.

Η πρώτη καταβολή των 800 ευρώ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως και τις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου, ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση και θα πληρωθούν είναι περισσότεροι από 800.000.

Εν τω μεταξύ, από τις 11 Απριλίου έως και τις 13 Απριλίου, δίνεται η δυνατότητα για διορθώσεις, συμπληρώσεις και ανακλήσεις υπεύθυνων δηλώσεων στα έντυπα και επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Τη Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την καταγραφή των μικρών επιχειρήσεων, μέχρι πέντε ατόμων, που οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν τα 800 ευρώ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, καταβάλλεται κανονικά το Δώρο Πάσχα, όπως ακριβώς προβλέπει η εργατική νομοθεσία, από τις επιχειρήσεις εκείνες που ούτε έχουν πληγεί, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ούτε έχουν ανασταλεί τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη καταβάλλονται τα 400 ευρώ, ως προκατβολή για τους επιστημονικούς κλάδους, ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν έως το τέλος Απριλίου.

Μείωση ενοικίου

Διευκρινίσεις για την έκπτωση 25%, τη μείωση ενοικίου κατά 40%, αλλά και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με δάνεια, έδωσε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο Σωτήρης Γιούσιος, επικεφαλής του τμήματος φορολογίας Grant Thornton.

Η έκπτωση 25% είναι γι’ αυτούς αυτούς που έχουν ρυθμιζόμενες οφειλές και δεν αφορά ούτε ΦΠΑ ούτε παρακρατούμενους φόρους του Μαρτίου και του Απριλίου. Όσοι πλήρωσαν ολόκληρη τη δόση του Μαρτίου πρέπει να κάνουν αίτηση στην εφορία για να πάρουν επιστροφή. Αναφορικά με τη μείωση ενοικίου κατά 40% αυτή αφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες, πληττόμενες επιχειρήσεις και επιστήμονες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact