ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Καλαμάτα

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Καλαμάτας, τέσσερις Αλβανοί, 35, 20, 48 και 28 ετών, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας προηγήθηκε συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν κατάλληλα όλες οι φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μέθοδοι αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, μέχρι και τη σύλληψη τους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει δεκατέσσερις διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες στο Πετροχώρι και στη Γιάλοβα Μεσσηνίας, καθώς και σε μία αποθήκη στη Χώρα Μεσσηνίας.

Η ομάδα των Αλβανών, από την εγκληματική της δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που έγιναν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact