ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες «προβλέποντας» το μέλλον

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, σπείρα που εξαπατούσε και εκβίαζε συστηματικά αφελείς πολίτες, εμφανιζόμενοι ως «μελλοντολόγοι-πνευματιστές».

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στον Άγιο Παντελεήμονα, τρεις υπήκοοι Γκάμπια, μέλη της σπείρας, τη στιγμή που παραλάμβαναν από θύμα τους προσημειωμένο χρηματικό ποσόν, προϊόν εκβίασης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτες και εκβιάσεις.

Μετά από διερεύνηση καταγγελίας Ελληνίδας, εξακριβώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες, από τον Μάιο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες, στους οποίους συστήνονταν ως «πνευματιστές-μελλοντολόγοι». Οι τρεις αλλοδαποί έπειθαν τα θύματά τους ότι έχουν την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον καθώς και να … επεμβαίνουν σε αυτό, ανάλογα με την επιθυμία του εκάστοτε πελάτη.

Γι’ αυτές τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν και έπαιρναν διάφορα χρηματικά ποσά. Είχαν διαμορφώσει, μάλιστα, με κατάλληλο τρόπο, διαμέρισμα πολυκατοικίας στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, σε γραφείο «χειρομαντείας, επίλυσης μαγείας και βασκανίας». Εκεί υποδέχονταν πολίτες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν διάφορα προσωπικά προβλήματα και τους έπειθαν ότι θα λάμβαναν μέρος, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διάφορες τελετές «μαγείας».

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, αρχικά οι κατηγορούμενοι και προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους, δεν ζητούσαν χρήματα. Στη συνέχεια, όμως, τους ζητούσαν διάφορα ποσά ως αμοιβή. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι πελάτες έφερναν αντίρρηση και προκειμένου να υπακούσουν και να δώσουν τα χρήματα, οι κατηγορούμενοι τους εκβίαζαν ότι θα χρησιμοποιήσουν τις «ειδικές» ικανότητες που διαθέτουν με τέτοιο τρόπο, ώστε συγγενικά τους πρόσωπα να πάθουν κακό.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact