ΓΥΝΑΙΚΑ

Εξειδικευμένο σεμινάριο Ογκοπλαστικής στην Αθήνα

Μια πρωτοπόρα ομάδα Ιατρών από τη Βραζιλία έχει προσκληθεί από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και αναμένεται στη χώρα μας για τη διεξαγωγή του πρώτου εξειδικευμένου Σεμιναρίου Ογκοπλαστικής, για τους γιατρούς που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού και αντιμετωπίζουν τις ασθενείς με συντηρητική χειρουργική επέμβαση, όταν αυτό επιτρέπεται ογκολογικά.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2015, στο Αμφιθέατρο της Novartis, όπου θα απαντηθούν ερωτήματα όπως τι επιτυγχάνουμε με την Ογκοπλαστική Χειρουργική; Τι θα πρέπει να γνωρίζει ο Ογκοπλαστικός Χειρουργός; Ποιες γνώσεις Ογκολογικής Χειρουργικής, ποιες γνώσεις Πλαστικής Χειρουργικής και ποιες γνώσεις Απεικονιστικών Μεθόδων (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία) θα πρέπει να κατέχει ο εκτελών την Ογκοπλαστική Χειρουργική;

Επίσης, θα ακουστούν οι ενδείξεις και οι αντενδείξεις της Ογκοπλαστικής, οι παράγοντες που επηρεάζουν το αισθητικό αποτέλεσμα σε μια επέμβαση διατήρησης του μαστού, τις Ογκοπλαστικές Τεχνικές, το εάν η θέση της βλάβης επηρεάζει το είδος της Ογκοπλαστικής Τεχνικής και αν χρειάζεται επέμβαση στον ετερόπλευρο μαστό, πότε και ποια;

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας ε. Καθηγήτρια Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα, με αφορμή την πραγματοποίηση του σεμιναρίου «Από την εποχή του Halsted (1894) -την εποχή της ριζικής μαστεκτομής- μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 90, η χειρουργική του μαστού εξελίχθηκε βαθμηδόν και γνώρισε μεγάλες αναμορφώσεις με επιστέγασμα την Ογκοπλαστική Χειρουργική.

Σήμερα, η ευρεία τοπική εκτομή του όγκου, σε συνδυασμό με μερική αναδιαμόρφωση του μαζικού ιστού και αποκατάσταση του ελλείμματος που δημιουργείται, έχει σκοπό την επίτευξη ενός καλού αισθητικού αποτελέσματος.

Όπως ανέφερε και ο Werner Audretsch, όλες οι επεμβάσεις των μαστών είναι αισθητικές επεμβάσεις από την αρχή. Θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούμε στην αισθητική χειρουργική του μαστού χωρίς καρκίνο και στη συνέχεια να συνδυαστεί αυτή η τεχνική με τη χειρουργική του καρκίνου του μαστού, η οποία είναι πολύ πιο απαιτητική και σύνθετη συγκρινόμενη με την αισθητική χειρουργική. Συνεπώς ο Ογκολόγος Χειρουργός του μαστού θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει τέτοιου είδους χειρουργική τέχνη και χρειάζεται να γνωρίζει πως μπορεί να διαχειριστεί τους κανόνες της αισθητικής του μαστού».

Οι ενδιαφερόμενοι χειρουργοί μαστού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2107470257.

seminario

Διαβάστε ακόμη:

Προληπτικές εξετάσεις μαστού – Τι ισχύει τελικά;

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact