ΚΟΣΜΟΣ

Εξεπλάγην ο Τιρόλ με τη βράβευση του

Ο γάλλος οικονομολόγος Ζαν Τιρόλ που κέρδισε σήμερα το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών δήλωσε ότι η βράβευσή του ήταν «μια μεγάλη έκπληξη», σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν μπορούμε να κρίνουμε καλά τη δουλειά μας και άρα δεν ήταν κάτι που ανέμενα», σχολίασε ο 61χρονος Τιρόλ.

Η βράβευση αυτή «δεν άλλαξε τίποτε για εμένα. Αυτό που μου αρέσει είναι οι μέθοδοι έρευνας μέσα στις οποίες ζω και οι φίλοι με τους οποίους συναναστρέφομαι και στη συνέχεια η έρευνά μου με τους φοιτητές μου. Ελπίζω ότι αυτά δεν θα αλλάξουν πολύ», πρόσθεσε.

Εξάλλου σύσσωμη η γαλλική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία χαιρέτισε τη βράβευση του Τιρόλ, με τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να την χαρακτηρίζει «απάντηση στο «french bashing» (τη δυσφήμηση της Γαλλίας)».

Κάνοντας λόγο για «περηφάνια της Γαλλίας», ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτό το βραβείο Νόμπελ θα φέρει στο προσκήνιο την ποιότητα της έρευνας στη χώρα μας». «Μετά τον Πατρίκ Μοντιανό, ένας ακόμη Γάλλος στο στερέωμα: συγχαρητήρια στον Ζαν Τιρόλ! Τι απάντηση στο french bashing!», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Βαλς, που εδώ και εβδομάδες έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά των επικριτών της Γαλλίας.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ είδε στη βράβευση του Τιρόλ την αναγνώριση της γαλλικής οικονομικής σκέψης.

Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2014 δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον γάλλο συγγραφέα Πατρίκ Μοντιανό, ανεβάζοντας σε 15 τον συνολικό αριθμό των γάλλων λογοτεχνών που τιμώνται με το βραβείο και κάνοντας τη Γαλλία τη χώρα που έχει τιμηθεί περισσότερο.

Ο Τιρόλ είναι ο τρίτος Γάλλος που τιμάται με το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, μετά τον Ζεράρ Ντεμπρέ το 1983 και τον Μορίς Αλέ το 1988.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact