ΚΟΣΜΟΣ

Εξερράγη κινητήρας σε Boeing 777 των Βρετανικών Αερογραμμών [εικόνες]

Στις σοκαριστικές φωτογραφίες που διέρρευσαν φαίνεται η καταστροφή που προκλήθηκε στο τζετ της British Airways που έπιασε φωτιά, ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας.

Οι εικόνες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, δείχνουν ότι η μία πλευρά του κινητήρα εξερράγη πυροδοτώντας μια τεράστια φλόγα.

Το μέταλλο που καλύπτει τη μία πλευρά του κινητήρα του Boeing 777 φαίνεται να έχουν καεί, καθώς και το κάτω μέρος του φτερού και της ατράκτου, γεγονός που υποδηλώνει η φωτιά ερχόταν από την τρύπα.

Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης πόσο κοντά έφτασαν οι φλόγες στο εσωτερικό του αεροπλάνου και στο θάλαμο, απειλώντας τις ζωές των 170 επιβατών και του πληρώματος που επέβαιναν.

Η πτήση 2276 της British Airways ετοιμαζόταν για απογείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο McCarran στο Λας Βέγκας γύρω στο μεσημέρι χθες, με κατεύθυνση το Γκάτγουικ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν έγινε μια «τεράστια έκρηξη» καθώς το αεροπλάνο έπιανε τα 90 μίλια στον αεροδιάδρομο.

Και ενώ η British Airways εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ένα «τεχνικό ζήτημα», οι ειδικοί αεροσκαφών επισημαίνουν ότι από τις φωτογραφίς φαίνεται ότι η μηχανή εξερράγη κατά την απογείωση.

Ο 63χρονος πιλότος Κρις Χένκεϊ, ο οποίος πετάει με την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, χαιρετίστηκε ως «ήρωας» σήμερα, αφού κατάφερε να σταματήσει το αεροσκάφος μέσα σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να εκκενώσει με ασφάλεια το αεροσκάφος και να καλέσει βοήθεια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact