ΚΟΣΜΟΣ

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση στην Αίγυπτο

«Η χώρα είναι σε καλό δρόμο», σύμφωνα με τον πρόεδρο Σίσι

«Η αιγυπτιακή επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου 2011 θα παραμείνει ένα κομβικό σημείο στην ιστορία της χώρας», δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, με αφορμή τη σημερινή έκτη επέτειο της εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Πρόκειται για μία επανάσταση που εξέφρασε την επιθυμία των Αιγυπτίων για αλλαγή και την προσδοκία τους να κτίσουν ένα νέο μέλλον για το έθνος», προσέθεσε ο Αιγύπτιος ηγέτης.

«Αγαπητέ μου Αιγυπτιακέ λαέ, η επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου θα παραμείνει πάντοτε ένα καθοριστικό σημείο στην ιστορία της χώρας, όπου οι ελπίδες ήταν τεράστιες στο ξεκίνημά της, όπως όμως επίσης τεράστια ήταν η άνευ προηγουμένου αναστάτωση που ακολούθησε όταν η επανάσταση ξέφυγε από τον πραγματικό της σκοπό και πέρασε στα χέρια ανθρώπων με συμφέροντα και σκοπούς εναντίον της πατρίδας», συνέχισε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, τονίζοντας ότι «η αιγυπτιακή επανάσταση ξαναπήρε τη σωστή της πορεία, με την επανάσταση της 30ής Ιουνίου του 2013, με τον αιγυπτιακό λαό να επανακτά το δικαίωμά του να διατηρήσει την ταυτότητά του και να αποφασίζει για το μέλλον του», καταπολεμώντας «τρομοκρατικές και σκοτεινές ομάδες».

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τίμησε τις ψυχές των 800 και πλέον μαρτύρων που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για την πατρίδα τους, στους αγώνες των 18 ημερών που διήρκησε η αιγυπτιακή εξέγερση, με κεντρικό σημείο την Πλατεία Ταχρίρ, το 2011, όπου από τις 25 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου αγωνίστηκαν για να απομακρύνουν από την εξουσία τον Χόσνι Μουμπάρακ. «Οι θυσίες τους θα αποτελούν μία τιμή και θα εμπνέουν το λαό της Αιγύπτου», καθιστώντας και πάλι την Αίγυπτο ως μία «ελεύθερη χώρα για όλους τους πολίτες της».

Συγχρόνως, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος τόνισε ότι ο λαός της χώρας «διεξάγει τώρα έναν αγώνα για την ανάπτυξη της χώρας και την οικονομική της αναδιάρθρωση», μην παραλείποντας να επισημάνει τα προβλήματα που προέκυψαν από το 2011 και έκτοτε στον τουρισμό και στις ξένες επενδύσεις, καθώς επίσης και στην εφαρμογή φορολογικών μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησαν το 2014, που πάντως οδηγούν στη σταθεροποίηση της οικονομίας, και κάνοντας ειδική αναφορά στον τεράστιο αγώνα που δίνει η χώρα εναντίον της τρομοκρατίας.

«Οι προσπάθειες του λαού μας τα τελευταία έξι χρόνια, δεν πήγαν χαμένες. Κτίζουμε το νέο μέλλον της χώρας μας», κατέληξε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact