ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις δίνει στον εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Εξηγήσεις δίνει αυτή την ώρα ενώπιον του εισαγγελέα ο Γιώργος Αποστολόπουλος ο οποίος κατονομάστηκε από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Παύλο Χαϊκάλη ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.

Ο κ. Αποστολόπουλος έχει κληθεί από τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση του «κουμπαρά» ως ύποπτος για τη διάπραξη του κακουργήματος της απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή και έκανε την έκπληξη επιλέγοντας να μην ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Οι εισαγγελικές αρχές περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του κ. Αποστολόπουλου ο οποίος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Άλλωστε από τις εξηγήσεις του κ. Αποστολόπουλου θα εξαρτηθούν και τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα.

Θεωρείται, μάλιστα, πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να εξεταστούν κατ αντιπαράσταση ο κ. Χαϊκάλης και ο κ. Αποστολόπουλος ενώ δεν αποκλείεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα και ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με το μοντάζ του επίμαχου υλικού.

Πάντως πρόθεση των εισαγγελικών αρχών είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η έρευνα προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση με δεδομένη και την πολιτική συγκυρία ενόψει των επικείμενων ψηφοφοριών για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Άλλωστε την επίσπευση της έρευνας ζήτησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκείμενου να μην «δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου».

Αυτό που εξακολουθεί να προβληματίζει τις αρχές είναι το περίφημο οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη.

Η επικρατούσα άποψη είναι πως πρόκειται για παράνομο υλικό το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της έρευνας. Μάλιστα, δημοσιοποίηση του «υλικού Χαϊκάλη» στο διαδίκτυο προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Ίσ. Ντογιάκου ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Την έρευνα θα διενεργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το υλικό που προσκόμισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία μπορεί να γίνει χρήση ανάλογου υλικού εφόσον αφορά ενδεχόμενη διάπραξη δωροδοκίας κρατικού λειτουργού.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact