ΥΓΕΙΑ

Εξωσωματική: Γονιμοποίηση με τη μέθοδο του φυσικού κύκλου

Ο Φυσικός Κύκλος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια επίκαιρος λόγω δύο γεγονότων: Πρώτον η υπάρχουσα οικονομική κρίση και δεύτερον η εξέλιξη των τεχνικών της βιοτεχνολογίας.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, η μέθοδος αυτή είναι οικονομικότερη καθώς δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα και γεκινά όλα τα υλικά που χρειάζονται κατά τη διάρκεια πραγματοποίησής της είναι λιγότερα σε σύγκριση με μια εξωσωματική γονιμοποίηση και ως εκ τούτου είναι πολύ πιο οικονομική περίπου το 1/3 σε κόστος.

Από την άλλη πλευρά δεν έχει καμία σχέση ο Φυσικός Κύκλος ο οποίος εφαρμόζεται τώρα με τη μέθοδο του Φυσικού Κύκλου που αφαρμόστηκε πριν 35 χρόνια μέσα από την διαδικασία την οποία γεννήθηκε η Louis Brown το 1975. Ποιες είναι οι διαφορές? Όλα αυτά τα 35 χρόνια έχουμε αποκτήσει πολύ μεγαλύτερες γνώσεις τόσο για το ωάριο όσο και για το σπερματοζωάριο και γενικότερα για τη λειτουργία της γονιμότητας της γυναίκας και του άνδρα.

Από την άλλη πλευρά η βιοτεχνολογία μας έχει δώσει υλικά τέτοια τα οποία προσομοιάζουν προς εκείνα του γεννετικού συστήματος. Δηλαδή, δημιουργούμε στο εργαστήριο ένα μικρό περιβάλλον, ανάλογο με εκείνο της σάλπιγγας, γιατί ως γνωστόν η γονιμοποίηση γίνεται στη σάλπιγγα της γυναίκας. Παράλληλα ,δημιουργούμε ένα μικροπεριβάλλον ανάλογο με εκείνο της ενδομητρικής κοιλότητας, δηλαδή της μήτρας, εκεί όπου πηγαίνει να κολλήσει και να εμφυτευθεί το γονιμοποιημένο ωάριο, δηλαδή το έμβρυο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να αναπτύσσουμε έμβρυα μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε πως με τη μέθοδο αυτή αποτρέπονται οι σπάνιες μεν επιπλοκές μιας υπερδιέγερσης που γίνεται με την λήψη φαρμάκων για την εξωσωματική γονιμοποίηση και συγκεκριμένα αναφέρομαι σε κάποια υπερδιέγερση των ωοθηκών μιας και η γυναίκα, μη παίρνοντας φάρμακα δεν μπορεί να υποστεί υπερδιέγερση.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να αυξηθούν τα ποσοστά επιτυχίας των κυήσεων. Συνεπώς για όλους αυτούς τους λόγους, ο Φυσικός Κύκλος αποτελεί εναλλακτική λύση.

Δρ Βασίλης Αθανασίου
Μαιευτήρας χειρουργός – γυναικολόγος, ειδικευμένος στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact