ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: Ρεκόρ χρεών στην Ελλάδα αλλά ο Σαμαράς υπόσχεται φοροελαφρύνσεις


«Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να κερδίσει την εύνοια των πολιτών που μαστίζονται από την κρίση, καθώς η αντιπολιτευόμενη συμμαχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προηγείται στην παρούσα φάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις» αναφέρει η γερμανική Stuttgarter Zeitung 

«Παρά το ρεκόρ χρεών – Ο Σαμαράς σχεδιάζει χαμηλότερους φόρους για τους Έλληνες», είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Με δάνεια δισεκατομμυρίων, και από τη Γερμανία, η Ελλάδα έπρεπε να σωθεί από τη χρεοκοπία. Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Σαμαράς βλέπει τη χώρα του σε ανοδική πορεία, υποσχόμενος στους συμπατριώτες του φοροελαφρύνσεις».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «προφανώς για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα χειρότερα έχουν περάσει: ο πρωθυπουργός μιας εκ των οικονομικά πιο προβληματικών χωρών της Ευρώπης, βλέπει τη χώρα της κρίσης και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και υπόσχεται στους συμπατριώτες του φοροελαφρύνσεις. (…) Το Σάββατο ο Σαμαράς μίλησε στα εγκαίνια της μεγαλύτερης ελληνικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη και εκφράστηκε θετικά και για τις προσπάθειες μείωσης του χρέους στη χώρα. “Σε λίγους μήνες θα μας πιστοποιηθεί ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο”».

Προϋπόθεση το πράσινο φως της Τρόικας
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Stuttgarter Zeitung, η οποία, αναφερόμενη στις εξαγγελθείσες φοροελαφρύνσεις, σημειώνει: «Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στους Έλληνες φοροελαφρύνσεις, μεταξύ άλλων μείωση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση αυτού του φόρου ήταν αναποτελεσματική και πέραν αυτού έβλαψε και το περιβάλλον αφού τους δυο τελευταίους χειμώνες πολλοί Έλληνες ζεσταίνονταν με ξύλα, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης».

Όπως σημειώνει στη συνέχεια η εφημερίδα: «Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να κερδίσει την εύνοια των πολιτών που μαστίζονται από την κρίση, καθώς η αντιπολιτευόμενη συμμαχία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προηγείται στην παρούσα φάση σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Εντούτοις οι διεθνείς πιστωτές της Αθήνας -η λεγόμενη Τρόικα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ- θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τις υποσχόμενες φοροελαφρύνσεις».

Επιτυχία άνευ προηγουμένου;
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Rheinische Post υπό τον τίτλο: «Η Αθήνα αναμένει ανάπτυξη μετά από οκτώ χρόνια». Όπως σημειώνεται στο άρθρο, «για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει για το τρίτο τρίμηνο του έτους και πάλι οικονομική ανάπτυξη. “Ως μια επιτυχία άνευ προηγουμένου” γιορτάζει ο πρωθυπουργός Σαμαράς την έξοδο της υπερχρεωμένης χώρας από την χειρότερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει ποτέ. “Τα δυο τελευταία χρόνια υλοποιήσαμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι τις προηγούμενες δεκαετίες”, είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη».

Η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Δεδομένης της σχετικά καλύτερης κατάστασης ο Σαμαράς θέλει προφανώς να διορθώσει ορισμένα σημεία της πολιτικής που ακολουθεί στο πεδίο των περικοπών».

Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact