ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππιάδα: Τι απαντούν περιφερειάρχης και δήμαρχος για τις αντιδράσεις για τα προσφυγόπουλα

Την αντίδραση του για την ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα, των προσφυγόπουλων που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα, διατυπώνει με έγγραφο που απέστειλε προς τις τοπικές αρχές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, παρέλαβε ταχυδρομικά, χθες το απόγευμα, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, συνιστά νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφυγή καλλιέργειας κλίματος ανησυχίας και φόβου. 
Ο κ. Καχριμάνης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με τον διάλογο και την συνεργασία, μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες, ούτε την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν θα υποβαθμίσουν, αλλά αντιθέτως, θα δημιουργήσουν καλές συνθήκες εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα.
Ο περιφερειάρχης αναφέρει παράλληλα, πως παρ’ ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει εμπλοκή στο προσφυγικό, βοηθά στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών στα κέντρα φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, μιλώντας για το ζήτημα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίζεται να κρατάει αποστάσεις, ωστόσο επισημαίνει, πως η στάση του Δήμου απέναντι στο προσφυγικό είναι γνωστή από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κέντρου, στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη, καθώς αποδεικνύει καθημερινά, με πράξεις, την υποστήριξή του προς τους πρόσφυγες.

Ο κ. Καλαντζής είπε ότι «οι γονείς έχουν ανησυχία, στο βαθμό που κρίνουν οι ίδιοι, όσον αφορά τις συνθήκες εκπαίδευσης και υγιεινής των παιδιών και ζητούν κάποιες διασφαλίσεις». 
Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πλαίσιο και οδηγία, για το πώς θα λειτουργήσει η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

To ΔΣ του Συλλόγου, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε, παρουσία γονέων και κηδεμόνων, δηλώνει «ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό» την συστέγαση των παιδιών με προσφυγόπουλα, επικαλούμενο λόγους εκπαιδευτικούς, πολιτισμικούς, θρησκευτικούς και υγιεινής.

Η θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας, η οποία αναμένεται αύριο να συνεδριάσει για το επίμαχο ζήτημα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact