ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Φτάνει στο «σημείο μηδέν» η Ελλάδα

Financial Times: Φτάνει στο «σημείο μηδέν» η Ελλάδα

Ως κριτήριο για το αν, τελικά, η Ελλάδα θα φτάσει στο «σημείο μηδέν» είναι κατά τους Financial Times, η αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Το τι θα κάνει η χώρα μας με τη συγκεκριμένη δόση, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, θα μετρήσει καθοριστικά για αν αποφασίσει ή δεν θα αποφασίσει κάτι το Eurogroup της Δευτέρας.

Σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι ακόμη και εάν υπάρξει αποπληρωμή των 750 εκατ. δολαρίων προς το ΔΝΤ την Τρίτη 12 Μαΐου, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσες υποχρεώσεις ώστε το φετινό καλοκαίρι θα είναι «μακρύ, καυτό και γεμάτο με κόντρες και στρες μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών».

Ταυτόχρονα τυχόν μη αποπληρωμή του ΔΝΤ θα πλήξει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την αξιοπιστία του ίδιου του Ταμείου.

«Η ενασχόληση του ΔΝΤ με την Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ευχάριστη. Ακόμη και πριν αναλάβει την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση δεν ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον αξιωματούχο του ΔΝΤ που να μην γκρινιάζει για το ελληνικό πρόγραμμα. Ορισμένες από τις προηγούμενες αξιολογήσεις αποκάλυψαν πλήθος λαθών τόσο στο πρώτο ελληνικό πρόγραμμα όσο και στην εν γένει στάση του ΔΝΤ στην κρίση της Ευρωζώνης. Πρόκειται για θέματα τα οποία εξετάζονται εκ νέου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου», υποστηρίζεται στο άρθρο.

«Εάν υπάρξει αποτυχία στην ελληνική περίπτωση αυτό θα έχει, τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου, επίπτωση και στην αξιοπιστία του ΔΝΤ», τονίζει ο Andrea Montanino, πρώτην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ και προσθέτει ότι «εάν η Ελλάδα αποτύχει τότε αρκετοί θα αρχίσουν να αναρωτιόνται εάν οι πολιτικές που ακολουθεί το ΔΝΤ πραγματικά μπορούν να λειτουργήσουν. Είναι προς το συμφέρον του ΔΝΤ να μην συμβεί κάτι τέτοιο. Όλη η υφήλιος περιμένει το τι θα κάνει η Ελλάδα στις 12 Μαΐου. Δεν είναι τεχνικό θέμα. Είναι θέμα του πως θα αντιδράσουν οι αγορές».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact